Кукленият театър в Пловдив с премиера

Снимка: Куклен театър - Пловдив

Кукленият театър в Пловдив с премиера

Снимка: Куклен театър - Пловдив
Сподели

Кукленият театър в Пловдив с премиера на спектакъла „Незнайко в слънчевия град“ на руския писател Николай Носов по повод  75-тия юбилей на театъра.  Благодарение на него попадаме в един забавен и вълшебен свят, който отключва детското въображение.

Характерните кукли и впечатляващ декор, които са създали сценографите Ива Гикова и Ивайло Николов сякаш оживяват на сцената. Авторската музика на Пламен Петков допринася за цялото вълшебство на спектакъла. С невероятен хъс и енергия младите актьори оживяват героите, които разсмиват, натъжават и даже на моменти ни ядосват. Чистосърдечно и наивно. Точно както го правят децата.

Кукленият театър в Пловдив представя своята премиера:

„Незнайко в Слънчевия град“ е история за силното желание на едно дете да бъде добро, но само за да получи своята награда. А именно вълшебната си пръчица! Сбъдването на желанието му го въвлича в приключение, което води след себе си големи последствия, за които той все още не е готов. Без да поглежда назад Незнайко смело размахва вълшебната пръчица пред очите ни докато не стига до най-голямата магия, на която е способен човек-да бъдеш добър, защото искаш да си такъв!“

Режисьорът на спектакъла – Елица Петкова, разказва по-подробно за мотивацията да работи именно по този текст:

„Нашият герой минава през своето пътешествие. В началото той е един нахален хлапак, който подчинява вълшебствата на стремежа си да бъде различен, необикновен. След като осъзнава, че всичко което прави, има последствия, от които не може да избяга, той става наистина добро дете. Но все пак – дете“. 

Премиерата в кукления театър се състоя в началото на тази година, но спектаклът е част от редовния репертоар на пловдивския куклен театър.

Актуално

Избрано за вас