Яна Маринова с премиерен моноспектакъл в театър „Възраждане“

Яна Маринова с премиерен моноспектакъл в театър „Възраждане“

Сподели

Театър Възраждане открива Новата календарна 2022 година с премиерен моноспектакъл! Яна Маринова ще излезе днес, 13 януари, за първи път пред публика с най-новия си спектакъл „Куци ангели“ с режисьор Георги Михалков.

Фокусът в драматургията на реално-нереалната история е една чувствителна душа с характер на легирана стомана, в реално-нереалната държава България. „Куци ангели“ е комично-драматичен разказ за опасните граници на човешката самозабрава и последствията от прекрачването им.

Публиката от по-зрялото поколение, ще си спомни и изживее може би наново годините на прехода чрез представлението. А за по-младите зрителите в залата на театър Възраждане, „Куци ангели“ може да се превърне в нагледен учебник по история. Документ на времето!

Автор на текста е Владо Трифонов, а в сърцевината му е Яна Николова Гуглева – Гуглето: художничка, ангел на възмездието, жрица…“Къде да напъхаме Яна Николова Гуглева – Гуглето, ръбата и крива, във века на приятните, предвидими, политически-коректни заоблености? А ще ѝ повярваме ли – толкова архаична с нейните гайлета, страхове и стремежи? И след като заменихме Берлинската стена с удобното място на тухли в стената – имаме ли изобщо нужда от нея?
Потискащо много въпросителни.“

Този цитат от екипа на постановката поставя пред предизивкателство публиката да дойде и гледа, а след това, ако иска, да продължи историята със своя прочит на времето и действителността.

Десето издание на „Нощ на театрите“

Актуално

Избрано за вас