Днес за XVIII път се провежда „Нощ на изкуствата” в Стара Загора

Днес за XVIII път се провежда „Нощ на изкуствата” в Стара Загора

Сподели

За 18 път община Стара Загора организира „Нощ на изкуствата”. Тя ще се проведе днес от 19:00 до 24:00 ч. Това съобщават на официалния сайт на местната администрация. Старозагорските музеи, галерии, библиотеки, културни институти, както и образователни и граждански структури ще посрещнат с многобройни прояви и изненади своите гости.

Официалното откриване ще бъде в 19:00 ч. на централния вход на Регионалния исторически музей с участието на Трио Гранди Тенори.

Посетителите ще могат да разгледат гостуващата изложба „Родена край Одрин“. В 20:00 ч. на IV-то експозиционно ниво ще бъде открита и експозицията „Археологическо лято 2023“.  От културната институция са подготвили и огнено шоу, предава БТА.

В къща музей „Гео Милев“ ще бъде представен образователният спектакъл „Септември“ с Георги Арсов. В градската художествена галерия Детско – юношеска студия за сценични изкуства „Allegra“ представя фрагмент от спектакъла „Пътешествие във времето – орисниците“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. На същото място ще се проведат концерти на бенда на Тракийски университет „Макрофагус“ и Борис Тасков.

Изложба „100 години от рождението на диригента Веселин Ненов“ ще бъде открита в залата на Регионален държавен архив. Драматичен театър „Гео Милев“ ще представи три флашмоба „Театърът в джаза“, който ще бъде представен на три различни локации.

Възможност за безплатна виртуална разходка из забележителностите на Стара Загора посредством VR очила ще имат посетителите на Туристическия информационен център.

Програмата на „Нощ на изкуствата” можете да откриете тук.

Актуално

Избрано за вас