Streaming Generation пред публиката на театър Азарян

Streaming Generation пред публиката на театър Азарян

Сподели

Млади режисьори работят с млади актьори, за да поставят съвременни нетеатрални текстове, на сцената на Театър Азарян! Звучи повече като смела идея, но предстои да стане факт до броени часове. Това е второто издание на Streaming Generation, което за първи път ще се проведе на живо пред публика, тази вечер, 11 март от 19.00 на сцената на театър Азарян. Ексклузивното в случая е, че зрителите в залата не само ще съпреживят трите литературни откъса на живо, но и ще присъстват на тяхното заснемане.

Проектът Streaming Generation цели да популяризира съвременната драматургия с участието на актьори, студенти от актьорските специалности и млади режисьори. Текстовете, включени в каталога са на издателство „Колибри“.
Включените артисти в събитието в Театър Азарян са режисьорите Димитър Илиев, избрал да постави „Любовта трае три години“ от Фредерик Бегбеде. Денислав Янев с „Амстердамски блус“ на Арнон Грюнберг. И Александра Петрова, която ще работи по текста „Един кон влязъл в бар“ на Давид Гросман.

Събитието е част от Софийският театрален салон е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2022 г. Както  и част от Националния културен календар и се провежда с подкрепата на Министерството на културата и Министерството на туризма.

Провежда се с подкрепата на лично дарение от проф. дтн. инж. Цоло Вутов и благотворителната програма „Българските добродетели” на Група ГЕОТЕХМИН.

Премиера в Театър Азарян на Галерия „Стриндберг“

Актуално

Избрано за вас