Актьори от хитови сериали пристигат за най-големия косплей фестивал

Актьори от хитови сериали пристигат за най-големия косплей фестивал

Сподели

Актьори от хитови сериали като „Stranger Things“ и „Wednesday“ идват в София за най-мащабното събитие за поп култура у нас.

Косплей вълната на Aniventure Comic Con 2023 ще залее столицата в началото на юли.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aniventure Comic Con (@comiccon.bg)


Първите звезди, които ще участват в двудневния фестивал, вече са ясни. За втори път у нас пристига Безличният мъж от сагата „Игра на тронове“ (Game of thrones) Том Влашия. Той дойде в София през 2017 година като част от каста на хитовата продукция, където изигра Джакен Х’гхар – слуга на Многоликия Бог и личен треньор и водач на Аря Старк (Мейзи Уилямс).

Тази година Том Влашия идва, за да се срещне с фенове на всякакви фантастични светове и да разкаже за преживяванията си на снимачната площадка.

Фокусът ще е последната му роля в „Странни неща“ (Stranger Things) на Netflix, където се превъплъщава в руския войник. По време на фестивала ще има панел с въпроси, на които актьорът ще отговаря. Той ще раздава автографи и ще се снима с фенове.

фотокредит: Tom Wlaschiha Official

Друга звезда от популярен сериал, който ще пристигне в София през лятото, е Виктор Доробанту. Румънецът стои зад образа на Ръката, известна като „Нещото“, в шумното заглавие на Netflix „Wednesday“.

Магьосникът Доробанту ще разкаже за работата си с Джена Ортега, която е в главната роля на сериала, акцентиращ върху дъщерята на Мортиша и Гомез Адамс Уенсдей. Най-запалените фенове ще имат възможност за лична среща с актьора в София.

фотокредит: Netflix

Звездата на косплея Юджийн Фей също е част от обявеното звездно трио.

Най-известната тайландка от света на мангата и комикса по-рано тази година получи наградата за „Най-добър косплей инфлуенсър“ на изложението Japan Expo в Тайланд.

Тя идва в България за пръв път, за да разкаже за 23-годишната си досега кариера на професионален косплей. Освен това Фей ще е част от журито на конкурсите за най-добър костюм и грим в рамките на Aniventure Comic Con.

фотокредит: Yuegene Fay Official
Aniventure Comic Con 2023 ще се проведе на 8 и 9 юли в Интер Експо Център.

Последното издание на фестивала беше през 2019 година и тогава събра рекордните над 25 000 души от всякакви възрасти в София.

Организаторите обещават, че след дългата пауза заради COVID-пандемията, тазгодишното Aniventure Comic Con няма да изневери на стила си и ще предложи оригинална програма и големи количества неподправено добро настроение.

Първите 1000 са на промо цена и дават достъп и двата дни на събитието.

Феновете на азиатската култура ще се насладят на множество интересни панели, демонстрации, прожекции и лекции. Най-добрите геймъри у нас отново ще имат възможността да се състезават за големи награди. Не на последно място в палитрата от забавления се нареждат традиционният и дългоочакван Cosplay конкурс и K-pop шоу. Ще има щандовете на легендарни художници от света на комиксите. Ще присъстват най-популярните инфлуенсъри и влогъри у нас, премиери на книги и още много.

Билетите за цветното събитие вече са в продажба.

Актуално

Избрано за вас