Dubioza Kolektiv подгряха с ракия и флашмоб за концерта си в София

Dubioza Kolektiv подгряха с ракия и флашмоб за концерта си в София

Сподели
стартираха празненствата за юбилея си „20 години на сцена“ у нас (5 юли, „Арена София“)

като прекараха дълъг уикенд в столицата с поредица от изненади.

Бандата завладя „Строежа“ в петък вечер със щуро балканско парти, като членовете й влязоха в ролята на диджеи и бармани. Еуфория сред знайни и незнайни минувачи предизвика импровизирания концерт под открито небе в градинката на „Кристал” в събота следобед.

Неочаквани флашмобове и концерти без предупреждение, реклама и билети влизат в репертоара на босненските артисти само в градовете, където любовта на фенове и музиканти е взаимна. Музиката, танците,

скарата и ракията бяха кулминацията в съботния следобед в „София, София, мой малък Лондон!“

Столицата се превърна в новата локация на изненадващ флаш моб под кросоувър ритмите на групата. Генерираната колективна енергия зареди центъра на София за поне месец напред –до 5 юли, когато предстои един от най-мащабните концерти на любимите DUBIOZA KOLEKTIV у нас по покана на СТРОЕЖА и FEST TEAM.

Dubioza Kolektiv е създадена през 2003 г, като оттогава насам се превръща в една от най-популярните съвременни банди от Балканите. Авангардният им стил се характеризира като „кросоувър“ с елементи на дъб, ска, реге, хип-хоп, рок, пънк, електронна музика и балкански мотиви. Текстовете им са на теми мир, разбирателство, толерантност, критика срещу бюрокрацията и политически фигури, против ксенофобията.

В биографията си групата има участия на големи фестивали като Glastonbury (Великобритания), Roskilde (Дания), Sziget (Унгария), турнета в Щатите, Австралия и Индия, дори лайв в Колумбия. Прави самостоятелни концерти в арените в Белград, Загреб, Пула.

Билети за събитието могат да бъдат закупени в мрежата на TICKETSTATION.BG.

 

Фотокредити: Лилия Йотова

Актуално

Избрано за вас