Елтън Джон ще изкара повече от $1 млрд. и 900 часа на пианото при прощалния си тур

Елтън Джон ще изкара повече от $1 млрд. и 900 часа на пианото при прощалния си тур

Сподели

Приходите от прощалното турне на сър Елтън Джон ще надхвърлят 1 милиард щатски долара. Британският музикант ще постави абсолютен рекорд в историята.

Концертната обиколка Farewell Yellow Brick Road започна през 2018 г., но беше отлагана многократно заради  пандемията. Освен това певецът претърпя операция на тазобедрената става, припомня dir.bg.

Турнето му, включващо 333 концерта, се очаква да приключи на 8 юли в Стокхолм, Швеция.

Още в края на януари, след 278 изнесени шоута, концертната обиколка на Елтън Джон стана най-касовата в историята с постъпления от 817,9 милиона щатски долара. Тогава поп легендата, която преди дни отпразнува 76-я си рожден ден, счупи рекорда на друг британски изпълнител – Ед Шийран и турнето му The Divide Tour с приходи от 776,4 милиона щатски долара.

На трето място слезе концертната обиколка The 360 Tour на ирландските рокаджии U2 с постъпления от 736,4 милиона щатски долара, изчислява Sunday Times.

Изданието, цитирано от ТАСС и българският dir.bg, смята, че

Елтън Джон ще прекара повече от 900 часа на пианото по време на турнето.

Обикновено нито един концерт не завършва без изпълнение на композицията Your Song, издадена за първи път в албума на Елтън Джон от 1970 г., носещ неговото име. Ако турнето продължи по план, той ще е изпълнил песента 2404 пъти в кариерата си до последния концерт в столицата на Швеция.

Според Sunday Times упражненията в плувния басейн помагат на музиканта, който преди две години претърпя операция за смяна на тазобедрената става, да издържа на този ритъм.

„Събуждам се, закусвам и отивам на разходка в басейна. На моята възраст това е най-доброто, което мога да направя. Движа се настрани и ходя около шест мили или около 10 километра седмично“, споделя сър Елтън Джон.

В продължилата си над половин век кариера

Елтън Джон е издал 30 студийни албума, продадени в над 300 милиона копия.

Според музикалното списание Rolling Stone той заема 49-ото място в списъка на най-великите изпълнители.

Той е носител на многобройни награди, сред които пет „Грами“, два „Оскар“-а, две отличия „Златен глобус“. През 1994 г. музикантът е въведен в Залата на славата на рокендрола.

Фотокредит: Кадър от „Farewell Tour“ в Ливърпул/ Ben Gibson

Актуално

Избрано за вас