За пръв път в София ще има фестивал на българските трибют групи

За пръв път в София ще има фестивал на българските трибют групи

Сподели

Нов музикален фестивал ще озвучи София. Едни от най-добрите трибют банди у нас се събират за първото издание на Tribute Fest.

Той ще се проведе на откритата сцена на „Строежа“ в Борисовата градина и ще включва трибюти към някои от най-емблематичните групи на всички времена.

Музикалният фестивал влиза в календара със събития на столицата на 13 и 14 май.

Двудневното събитие ще бъде експлозивно. Групите ще се погрижат за доброто настроение, отдавайки почит на легендарните групи, променили световната музика.

Nirvana, Rammstein, Korn, System of a Down и Rage Against the Machine

са само част от имената на групите, чиято музика ще звучи под открито небе. До момента обявените трибют групи са добре познати от клубната сцена у нас.

Музиката на Nirvana ще дойде от „ABOUT A GIRL”.

Макар групата да търпи няколко трансформации, почитта и любовта към грънджа на Кърт Кобейн е здрава основа. Вокалистките Мишел и Мария Маринова на трибют групата обещават силна вечер. Те ще са на сцената с Юри Божинов (китари), Йордан Гешаков (бас) и Деси Петкова (барабани).

Мишер Руева (Missher). Фотокредит: официален профил във Facebook
Трибютът към Korn ще бъде поднесен от Fyeld.

Софийската метъл група, създадена през 1998 г., има няколко песни под №1 в класацията на радио Тангра Мега Рок. Стилът им е смесица между ню-метъл и груув метъл, съчетани с електронни и тежки хип-хоп елементи.

На въпроса защо трибют на Korn, момчетата от Fyeld споделят: „Ние сме от поколението, което израсна в зората на ню метъл-а, а Korn изиграха силна роля в нашето музикално стилово развитие“.

Фотокредит: Деница Кирилова

Вокалите Калоян Николов и Алън Куртев, китаристът Георги Христев, барабанистът Михаел Славов и Иван “Джими” Иванов с баса са двигателят на Round Earth Society.

Техният трибют е към Rage Against Machine.

Идеята им се заражда преди няколко години. Желанието им е да преосмислят как RATM биха звучали, ако музиката им се пишеше днес. Те запазват силата и първичността на оригинала, но ги обвързват с тежки китари и груби барабани, присъщи за днешния звук.

„На пук на всички правила последната година се сдобихме с втори вокал. Честно, това не е типичният RATM трибют, но определено е един от тези, които си струва да чуете“, коментират Round Earth Society.

„Паяк“ са шумните почитатели на System of a Down.

System of a Down се разделиха неофициално преди почти 20 години и феновете жадуват за тази музика. За това Виктор Найденов, Петър Тръндев, Михаил Тодоров и  Михаил Станков от „Паяк“ се събрат в почит на своята, а и на безброй други фенове, любима банда.

Фотокредит: roundearthsocietyband/Official

Шестимата от Feuersein ще насочат вниманието към Rammstein. Името на групата Feuersein в превод на български значи „Да бъде огън“, близко до тематиката на Rammstein.

Raising Hell е бандатата на другата фантастична шестица в отбора на фестивала. Техният трибют е към Iron Maiden. През годините групата е имала множество клубни участия и на много от фестивалните събития из страната.

Фотокредит: Raising Hell – Bulgarian Iron Maiden Tribute

През май феновете ще изживеят музиката, която познават и обичат по нов начин. Скоро и други трибют банди ще бъдат обявени в афиша на фестивала. Обещанието на организаторите е да дадат незабравимо начало на лятото.

Билетите са онлайн тук.

Актуално

Избрано за вас