Гледаме „Фантомът на операта“ в две части през юни

Гледаме „Фантомът на операта“ в две части през юни

Сподели

„Фантомът на операта“ се завръща на сцената на столичния Музикален театър, този път – и в двете му части. Премиерата на втората част на бродуейския мюзикъл, наречена „Любовта никога не умира“, е през юни.

В двучасовото преживяване по музика на Андрю Лойд Уебър

са включени стотици оригинални костюми, мащабна сценография, впечатляващи визуални ефекти, каскади и мистерии, които ще оставят без дъх публиката.

Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов, диригент-постановчик е Юли Дамянов, а диригент – Людмил Горчев.

Сюжетът

Годината е 1907. Изминало е десетилетие от изчезването на Фантома от Парижката опера. Той успява да избяга и да започне нов живот в Ню Йорк. В този нов свят той най-накрая намира място, където музиката му да се извиси. Това, което му липсва е неговата любов – Кристин.

Кристин приема покана да пътува до Манхатън и да пее в известна опера. Без да знаят какво ги очаква, Кристин, съпругът й и малкият им син Густав са примамени от Фантома в блестящия му и славен свят. Той прави последен опит да върне любовта на Кристин.

Кастингът

В ролите на Виконт дьо Шани са Александър Панайотов, Денко Проданов и Стефан Петков, Фантомът – Владимир Грудков, Богомил Спиров и Пеньо Пирозов. В кожата на Кристин Дае скачат Весела Делчева (гост) и Теменужка Трифонова.  Густав като дете оживява благодарение на Антъни Ганчев, Боян Хаджитанев и Симеон Иванов. Мадам Жири ще се бори за зрителското внимание с играта на Олга Динова и Людмила Козарева. Мег Жири събира едновременно потенциала на победителката от X Factor с кипърски корен Християна Лоизу, Десислава Николова и Зорница Дамянова.

В Триото са: Флек – Боряна Йорданова и Павлина Петкова, Скуелч – Лъчезар Лазаров, Добромир Момеков и Кръстан Кръстанов, и Гангъл – Александър Василев, Тодор Велков, Румен Григоров. Участват още Георги-Маноел Димитров, Юлия Маринова, Грозданка Филипова, Венцислав Динов, както и хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

 

Фотокредит: Музикален театър

Актуално

Избрано за вас