Гледаме Михаела Филева като Есмералда в рок опера и в Пловдив

Гледаме Михаела Филева като Есмералда в рок опера и в Пловдив

Сподели

След грандиозния успех на сцената на Старозагорската опера мащабната продукция „Есмералда-Парижката Света Богородица” ще гостува и в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив тази вечер. В ролята на Есмералда ще видим отново

Михаела Филева, за която това е дебют в мюзикъл

Епичното преживяване, вдъхновено от ендоименната творба на Виктор Юго, оживява с близо 250 души екип – бенд, симфоници и аристи.

Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент Владимир Бошнаков, а хореограф е световноизвестният Марио Пиаца. Автор на сценографията и костюмите е Денис Иванов, хормайстор Младен Станев, художественият превод е на поета Йордан Пеев. Борис Тасков ще бъде в ролята на Квазимодо, Николай Моцов – в ролята на Грeнгоар, Денис Иванов – в ролята на Фроло.

Участват още Димитър Райчев (Феб), Гергана Николаева (Фльор де Лиз), Денис Бояджиев (Клопен)

В постановката участват  хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

Автор на музиката е Рикардо Кочанте. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е написано от Люк Пламондон.

Романът е най-известното произведение на Виктор Юго,

една от най-четените книги във Франция, преведена на десетки езици, посочват организаторите.

„Водещ е монтажният кинопринцип, с резките и контрастни преходи, екстремалните и нагнетени сцени, драматургично заложени и подпомогнати от минимализма и лаконичността на музикалната форма, съвременния ритъм и метрум, произтичащи от самия концепт /модел на жанра рок опера. Хорът, който е главно действащо лице, присъства като метафора на катедралата, на съдбата, на провидението и висшия разум”, акцентира режисьорът Виолета Горчева.

Актуално

Избрано за вас