Графа и Димитър Бербатов – братя по кауза

Графа и Димитър Бербатов – братя по кауза

Сподели

Двама от най-успелите българи – Владимир Ампов-Графа и Димитър Бербатов, стават братя по кауза. На 30 септември Графа ще случи най-грандиозния си проект до момента, концерт на националния стадион „Васил Левски“.

Пет лева от всеки продаден билет за събитието ще бъдат вложени в подкрепа на талантите

от фондация „Димитър Бербатов“, която днес става на 15 години.

На неформалната среща с медии в столичен бар заедно с лауреати на фондацията си се появи и Бербатов. С изпълнителя на Drama Queen показаха символично принадлежността си към „отбора на добрите“ като размениха футболни тениски с рекламно намигване към шоуто на „Васил Левски“.

„Започнах кариерата си, когато бях на 10. От тогава минаха 35 години. Няма да забравя, когато бях на 16 и гледах Дони и Момчил в зала 1 на НДК. Тогава си казах „Уау, дали някога ще мога и аз?“, сподели с нескрито вълнение Графа. „На 28 направих първия си концерт там, след това последваха още много в други зали, в други театри. През 2017 г. разпродадохме „Арена Армеец“.

И сега правя най-смелата си самостоятелна крачка,

концертът на 30 септември на стадион „Васил Левски“. Продукцията е супер мащабна и е ужасно вълнуващо. Тук е моментът да благодаря на ProCredit Bank, защото без тях този скок нямаше да бъде възможен. Вярвам, че добрите хора се намират, за да правят заедно смислени и стойностни неща“, откровен бе хитмейкърът.

Партньорството си с фондация „Димитър Бербатов“ той смята за естествена стъпка в еволюцията си като артист: „Много хора са ми помагали през годините. Сега е мой ред да помагам“.

„Когато правим добро и подкрепяме таланта,

нормално е в един момент да обединим сили с други добри хора, които правят същото,

и то със стил“, сподели футболистът с усмивка. „Надявам се да повлечем крак и да се случва все по-често – добри хора да си подават ръка в името на едно по-светло бъдеще за талантливите деца на България.

За да се случи едно добро обаче са нужни не само думи, а дела.

За това сме  изключително благодарни, че част от приходите от концерта, който Влади ще изнесе на „Васил Левски“, ще бъдат вложени в развитието на децата от фондацията“.

 

Между две кафета и прекрасната торта за рождения ден на фондация „Димитър Бербатов“ artportal.news се срещна с Графа за повече подробности около предстоящия концерт.

 

– Влади, предстои ти нещо историческо. Концерт, който, съдейки по темпото на продажбата на билетите, ще вдъхнови и други бг артисти да мечтаят на едро и да стигнат до мащаб „стадион“.  Как се реши?

– Мисля го още от „Арена Армеец“, но заради пандемията целия процес на организация се забави. Качихме го на трупчета.

– Шест години зрее този процес…

– Да, и така, докато дойде правилния момент и се намерим с точните партньори. Застанахме под щастлива звезда и съм супер благодарен на публиката, защото без нея тази мечта не може да се сбъдне. От ден първи продажбите на билетите буквално летят. Феновете, с които вървим вече толкова години заедно, ми гласуват страхотно доверие. Ще го оправдая със здрава работа, нов албум и жестока продукция.

– Разширяваш ли бандата си за цялото това приключение?

– Бандата ще е тази от „Арена Армеец“, защото те са си мега гиганти. Разбира се, ще има някакви формации, които ще гостуват като музиканти – още ги уточняваме. Но ядрото на групата е тази. Винаги съм мечтаел музика и нейното случване на живо. Това ме движи да вървя напред като артист.

– Ще променяш ли аранжиментите, или звученето на живо пак ще е брутален рокендрол?

– Рокендрол ще е. Новият албум е брут. Казва се „Вековна гора“ и излиза другия месец. Има 16 трака и го чувствам много специален, защото освен всичко останало, което винаги съм правил в студийния процес, съм записал и всички китари в албума. Много е различен и е много зрял за мен. Развълнуван съм и се кефя!

– Какво те мотивира за партньорството с фондацията на Бербатов?

– Аз също съм започнал като дете на 10. Това е един много дълъг път, за да стигна до първия си концерт на стадион „Васил Левски“. По някакъв начин искам да дам стимул на младите хора, които тепърва започват да се занимават с изкуства и спорт. Мисля, че имаме нужда от светли примери и трябва да се гордеем с хора като Димитър Бербатов, Григор Димитров. Живко Петров, който направи страхотен удар с новия албум на JP3 в джаз станциите в САЩ. Соня Йончева. Всички те са вдъхновяващи и показват, че с правилната подкрепа за развитието на таланта няма таван.

Актуално

Избрано за вас