Green Cube – първият хостел-капсула в България

Фотокредит: Лора Първанова

Green Cube – първият хостел-капсула в България

Фотокредит: Лора Първанова
Сподели

Местата за отсядане, известни като хостел-капсула, набират огромна популярност през последните години. Словения беше първата държава, която въведе тези бюджетни спални места, но много бързо и други държави последваха техния пример. Тези капсули са широко разпространени по летищата в Япония и са едни от достъпните места за нощувка в Сингапур.

Беше време и в България да се сдобием с един такъв нестандартен и нетипичен хотел.

Първият български хотел със спални капсули се появи в София съвсем наскоро.

Green Cube е разположен на ключово място в столицата – до централна жп гара и автогара „София“. 

Всяка капсула в хостела е придружена от индивидуално осветление, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса. Хотелът е оборудван с

99 спални места, като капсулите са разположени по две или четири в помещение.
Фотокредит: Лора Първанова

За всеки гост е предвиден и малък гардероб, а достъпът до помещенията е с електронно заключване, което да гарантира сигурността на посетителите.

Остават ни съвсем малко довършителни детайли, за да посрещнем първите гости. Резервации вече са възможни“, каза пред Economic.bg управителят на дружеството Green Cube арх. Румен Първанов. „Проектът е необичаен. Идеята не мога да кажа, че се роди внезапно, а по-скоро като продължение на друг хотел, който имаме. Но тук предлагаме доста по-бюджетна услуга.

„Зелената капсула“ разполага с общи вътрешни пространства с мека мебел и библиотека, както и тераса-кафене. Също така гостите на хостела имат възможността да използват общо перално помещение, съхранение на багаж, кухня и трапезария.

Актуално

Избрано за вас