Христо Петков като Елвис от брега на езерото Мичиган: Костюмът ми се разпадаше от студа

Христо Петков като Елвис от брега на езерото Мичиган: Костюмът ми се разпадаше от студа

Сподели

Христо Петков прояви геройство в „Като две капки вода“ – той влезе в образа на Елвис Пресли на брега на езерото Мичиган под риск от измръзване.

Актьорът, който бе на кратко турне в САЩ за представяне на филма „Смирен“,

се включи със специално видео в лайфа миналата неделя.

„Заради вятъра и снега започна да ми се разпада костюма и се притеснявах да не остана гол при изпълнението ми.“, сподели Петков за NOVA. Българската общност в Чикаго му помогнали да намери китара. Дрехите, перуката и бакенбардите Христо донесъл от реквизита на „Капките“ в презокеанското си приключение. „Моята колежка Мира Гоговска ме гримира. Не успяхме да намерим стойка за микрофон. Не съм успял да гледам изпълнението си. Беше сложно за подготовка.“, разказва за организацията на американска земя Петков.

„Беше незабравимо като емоция.

Имало е и други дистанционни изпълнения и миналия сезон по време на COVID пандемията

Например Рафи пя от балкона си.“, припомня актьорът.

Фотокредит: Global Films
Христо като Роси Кирилова в „Като две капки вода“ – най-трудният му образ до момента.

Най-сложният му образ до момента в шоуто е този на Росица Кирилова. „Оказа се, че не е толкова лесно, колкото си представях. Има много компоненти, които влияят на изпълнението – адреналина, публиката, това, че не съм певец, но се опитвам да изпея нещата близо до оригинала. Мислейки за това, оставам на заден план имитацията. В сравнение с киното и театъра, е различен вид напрежение.

Имаш сценична треска, но е различна

Интересно ми е, но с всеки изминал лайф научавам все повече нови неща. Разбирам, че не е нужно да се водя само по клипа на дадената песен, но трябва да направя цялостен образ на съответния изпълнител. Надявам се нещата да вървят на по-добре.“, признава Христо.

Актуално

Избрано за вас