Джудит Хил излиза на сцената на фестивала A to JazZ

Джудит Хил излиза на сцената на фестивала A to JazZ

Сподели

От дуетен партньор на Краля на попа до носителка на “Грами”, Джудит Хил е второто голямо име в програмата на A to JazZ.

Най-добрият фестивал, посветен на градската култура и музика, ще се случи

от 6 до 9 юли в емблематичния „Южен парк“ 2 в София.

Дванадесетото му издание ще открият осем талантливи групи от Белгия, Франция, Конго, Румъния, Унгария, Сърбия и Гърция. А най-добрата новина, за сега, е, че за първи път фестивалът

добавя четвърти ден към програмата си.
На снимката: Bilal

Първото голямо име в хедлайн листа е на един от най-динамичните артисти на нашето време.

Bilal завладява сцената на втората фестивална вечер – 7 юли, със своя еклектичен нео-соул-джаз стил.

Редом с него на сцената ще се качат артистите Матео Манкузо от Италия, както и Петя Станчева и Евден Димитров от България.

Фънк-соул вълната в третата фестивална вечер на 8 юли ще започне със зареждащата музика на младежите от Funkilicious.

Една от най-обещаващите изпълнителки на българската поп, R&B и джаз сцена – Криста, ще представи за първи път на голяма сцена дебютния си албум “У дома”.

На снимката: Никола Банков

У нас пристига и изключителният саксофонист от Словакия – Никола Банков, който миналата година издаде първия си албум “Dream chaser”, заедно с легендарния тромпетист Ранди Брекър.

Кулминацията на 8 юли ще дойде с носителката на „Грами“ Джудит Хил.

Певицата вероятно е единственият музикант, който може да цитира имената на Майкъл Джексън, Елтън Джон, Спайк Лий, Принс и Джон Леджънд сред онези, които са потърсили таланта й.

На снимката: Криста
Певческата й кариера е достойна за енциклопедия „кой кой е“ сред най-големите имена в музикалния свят.

Самият Джако я избира за дуетен партньор в най-мащабното си турне „This is it” преди разтърсващата му загуба през 2009 г. Възходът на Хил към славата е разказан в спечелилия “Оскар” документален филм „20 Feet from Stardom“, който й носи награда “Грами” за приноса й в саундтрака на филма.

Дебютният й солов албум “Back in time” е продуциран от нейния ментор Принс и последван от още 3 студийни албума. На сцената Хил рисува музикални картини с уникалния си глас, преминавайки от R&B през фънк и хип-хоп към джаз и госпъл.

Дебютният й албум „Back in time” е продуциран от самия Принс,

който се превръща в неин ментор и приятел. Той разказва за детството на Хил и златната ера на фънк и соул музиката. Певицата издава още три студийни албума, сред които е и автобиографичната й музикална изповед „Baby, I’m Hollywood“, издаден преди година.

На снимката: Funkilicious

„Исках да олицетворя Холивуд като жена, която оцелява. В моята кариера минах през толкова много върхове и падини и шоуто трябва да продължи.

Посланието е да бъдеш постоянен, да изнасяш цялата си болка и твоята лична история на сцената.“,

отбелязва Хил. Именно него тя ще представи на сцената на A to JazZ, в забележителната музикална компания на семейството си и легендарния инструмент Hammond organ B3.

Актуално

Избрано за вас