Marvel депресира Крис Хемсуърт, за Антъни Хопкис било „безсмислена актьорска игра“

Marvel депресира Крис Хемсуърт, за Антъни Хопкис било „безсмислена актьорска игра“

Сподели

Светът на Marvel трупа сериозни негативи в последните седмици. Първо един от най-големите актьори в киното – двукратен носител на „Оскар“, сър Антъни Хопкинс определи ролята си в „Тор“ като „безсмислена актьорска игра“. После дойде и реакцията на самия Тор – Крис Хемсуърт, който каза, че героят му омръзва доста бързо на зрителя.

85-годишният Хопкинс участва в два филма от поредицата – „Тор: Светът на мрака“ от 2013 г. и в „Тор: Рагнарок“ от 2017 г. Ветеранът играе Один – бащата на главния герой.

„Ако седиш пред зелен екран, е безсмислено да играеш“,

казва сър Хопкинс пред New Yorker и продължава:

„Облякоха ме в броня, сложиха ми брада и ми казаха: „Седнете на трона, покрещете малко“.
Фотокредит: Variety

Изданието припомня, че през 2021 г. сър Антъни влезе в историята, като стана най-възрастният актьор, спечелил Оскар за актьорско майсторство, получавайки втори такъв за ролята си на мъж с деменция във филма „Бащата“. За ролята си на Ханибал Лектър в „Мълчанието на агнетата“, 85-годишният днес актьор, получава първия си „Оскар“ през 1992 г.

Междувременно Крис Хемсуърт, чийто договор за проекти с Marvel приключи, сподели пред списание GQ, че му допадат преживяванията от снимачната площадка на филмите за Тор, но героят му бързо втръсвал. Изданията припомнят за критиките към комикс вселената, отправени от легендарните режисьори Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино.

Скорсезе сравни филмите с увеселителни паркове и изрази опасенията си относно вредното им въздействие върху киновъзприятието, а Тарантино заяви, че Marvel не е в състояние да създаде истински филмови звезди.

Отговорът на Хемсуърт е, че тези твърдения са „супер депресиращи“.

„Ето двама от моите герои, с които няма да работя. Предполагам, че те не са ми фенове“, каза Крис Хемсуърт, цитиран от БГНЕС. Все пак роденият в Австралия актьор вярва, че филмите на Marvel са изиграли съществена роля в индустрията.

„Благодарен съм, че съм бил част от нещо, което е задържало хората в кината. Сега, дали тези филми са били в ущърб на други филми, не знам“, каза още той.

Актьорът посочи собствените си деца за най-големите критици, на което мнение държи и те са тези, които го карат да се радва, а и да плаче.

Крис Хемсуърт се снима в „Евакуация 2“, чиято премиера е насрочена за 16 юни по Netflix. През 2024 г. актьорът ще работи по постапокалиптичния екшън „Furiosa“ на режисьора Джордж Милър. Освен това за догодина е планирано да даде гласа си на Оптимус Прайм в „Трансформърс 1“.

Актуално

Избрано за вас