Българският артист Нако с изложба в Ню Йорк

Фотокредит: Instagram / nakobaev

Българският артист Нако с изложба в Ню Йорк

Фотокредит: Instagram / nakobaev
Сподели

Младият Атанас – Нако Баев, е само на 19 години, но със сигурност вече е заел позиция в класациите на най-успешните българи. Сред постиженията на Баев можем да отличим множество награди в областта на 3D дизайна. Зад гърба си вече е оставил поредица анимации, игри, свой собствен филм и освен това е създал множество

реклами за световни брандове кано Apple, Chanel и Mastercard.

Миналата година 3D-геният създава психотрилър, който е отличен с 4 международни награди в Холивуд за късометражно кино. Успехите на Баев не приключват дотук, тази година той публикува дигиталната си изложба The Homecoming Exhibition, която бе избрана да бъде

излъчена на площада Times Square в Ню Йорк. 
Фотокредит: Instagram / nakobaev

Изложбата е виртуално приключение в 3D галерия, в която Нако излага своите дигитални произведения, сред които картини и скулптури. 

Изложбата надмина моите очаквания, получавам позитивна обратна връзка от хората, които са попаднали на нея. Изглежда звучи нереално проектът ти да бъде представен пред милиони хора на другия край на света.“, споделя Нако пред Фокус.

Младият артист обяснява, че избира именно това име за изложбата, защото „личното ми пътуване през трудни моменти“. Нако продължава: „Името на проекта ми е символично представяне на тази трансформация, да излезеш с нови сили и енергия. С него  се стремя да вдъхновя и други, които може би са изправени пред подобни трудности.

Фотокредит: Instagram / nakobaev

Изложбата е изцяло виртуална, а самият Нако се спира на това, защото според него така

посетителите могат напълно да се потопят в изкуството. 

Още в ранна възраст бях завладян от визуалната привлекателност на компютърните графики. Виждайки силата на тази медия да създава реалистични светове и да предизвиква завладяващи емоции, бях дълбоко очарован. Изборът да следвам компютърна графика беше естествено решение за мен, като така мога да съчетая страстта си към изкуството и технологиите, което ми позволи да създавам визуално зашеметяващо и емоционално ангажиращо съдържание. Да предизвикваш емоции чрез средствата на компютърната графика е вълнуващо начинание и в крайна сметка вдъхнови избора ми.

Актуално

Избрано за вас