Пиърс Броснан събира „Толкова много мечти“ в соло изложба в Лос Анджелис

Пиърс Броснан събира „Толкова много мечти“ в соло изложба в Лос Анджелис

Сподели

Актьорът Пиърс Броснан открива самостоятелната си изложба със заглавие „Толкова много мечти“ в Лос Анджелис.

50 картини, рисувани от някогашния Агент 007, рисунки по сценарии и графики линорез показва творецът, чийто портрет на Боб Дилън бе продаден за сумата от 1,4 милиона долара.

Изложбата, чието откриване е днес в града на ангелите, включва и кратък документален филм. Тя ще бъде отворена за всеки, който желае да види творбите на актьора-художник до 21 май.

Бившият Джеймс Бонд започва да рисува през „една мрачна нощ на 1987 година“, но любовта към живописта я има още от юношеските години.

„Изкуството спаси живота ми“, не веднъж е казвал Броснан в интервюта пред водещи издания отвъд океана.

Той е учил комерсиална илюстрация в лондонския колеж „Сейнт Мартин”. Работи в арт студио няколко години преди да открие актьорството.

„Всичко е в мой собствен стил“, добавя Броснан, чийто син Парис също е талантлив художник.

 

Точно преди седмица Броснан сподели в профилите си в Instagram и Facebook снимка от дипломирането на 22-годишния Парис. Синът завърши кино и телевизия в университета „Лойола Меримаунт“ в Лос Анджелис. На снимката тримата с Броснан и съпругата му Кийли Шей Смит, са с хавайски гердани и широко усмихнати позират с дипломата. По-големият син на Броснан – Дилън, дипломира през 2020 година и също бе поздравен пред света от баща си.

Между четките и камерата

„Четири любовни писма“ е новият ирландски романс, който ще бъде заснет в Донегал, Северна Ирландия. В него Пиърс Броснан ще си партнира с Хелена Бонъм Картър и Гейбриъл Бърн.

Броснан не е единственият актьор, който разгръща таланта си и в друго културно измерение, че чак е трудно да се определи в коя сфера е по-добър.

Екшън звездата Силвестър Сталоун също рисува и то не от вчера. Рамбо дебютира на Art Basel в Маями през 2009 година.

Ханибал Лектър също рисува картини за десетки хиляди долари. През 2010 година сър Антъни Хопкинс откри първата си изложба в Лондон.

Карибският пират Джон Деп, който идва в София след по-малко от месец, рисува портрети за по 15 хиляди паунда.

Джони Деп: уникален поглед към света на Холивуд от една от най-големите му звезди

Проф. Вихрони Попнеделев завихря живота на цяло село

Фотокредит: @piercebrosnan

Актуално

Избрано за вас