Робърт Де Ниро с двойна гангстерска роля

Робърт Де Ниро с двойна гангстерска роля

Сподели

„Добри момчета“ 2, или почти! Робърт де Ниро се завръща с мафиотски филм, за който тепърва ще се говори.

След „Ирландецът“ – голямата криминална драма, режисирана от Мартин Скорсезе през 2019 година, си мислехме, че Робърт де Ниро се е сбогувал с гангстерските роли. Не е така!

79-годишният актьор, който в момента участва в „Баща ми и аз“, ще играе двоен кръстник в „Мъдреците“ („Wise Guys“).

В своята филмова кариера Де Ниро е влизал в обувките на младия дон Вито Корлеоне във втората част на „Кръстникът“, за който има „Оскар“. Беше и Нийл Макколи в „Жега“, а после Луис Гара в „Джаки Браун“ на Куентин Тарантино. В класиката на Скорсезе „Добри момчета“, Де Ниро, който преди седмици стана татко на седмо дете, изигра Джими Конуей.

Сега, легендарният актьор отново ще се вмъкне в костюма на действителни фигури от организираната престъпност: Вито Дженовезе и Франк Костело.

Филмът ще излезе по кината на 31 януари 2024 г.,

издава френското издание Allocine.

Гангстерската драма за италиано-американската мафия през 50-те години на миналия век ще бъде режисирана от Бари Левинсън.

Режисьорът на „Добро утро, Виетнам“ е работил с Де Ниро във филмите „Слипърс“, „Да разлаем кучетата“ и „Магьосникът на лъжите“.

Сценарият е на Никълъс Пиледжи, автор на сценариите за филмите „Добри момчета“ и „Казино“, режисирани от Мартин Скорсезе.

 


Филмът ще проследи реалното съперничество между двама боса на италианската мафия в Америка през 50-те години на миналия век – Вито Дженовезе и Франк Костело.

Костело е един от най-могъщите мафиотски босове в Америка, който се сприятелява с прочутия Лъки Лучано и обявява, че работи само с италианци. В странна връзка се съобщава, че Костело е вдъхновил Дон Вито Корлеоне, първия и най-влиятелен герой в кариерата на Робърт де Ниро. Костело оцелява след опит за убийство от страна на конкурентния бос Вито Дженовезе. Дженовезе изпраща Винсент Гиганте да го убие.

Гиганте прострелва мафиотския бос, но не успява да го убие.

Той все пак го убеждава да отстъпи властта на Дженовезе и да се оттегли от мафията. По време на съдебния процес за опита за убийство той свидетелства, че не е могъл да идентифицира убиеца си, и Гиганте излиза на свобода.

Преди да го видим в тази двойна роля, Робърт де Ниро участва в „Убийци на цветната луна“ заедно с Леонардо ди Каприо. Лентата бе представена на филмовия фестивал в Кан преди дни.

Филмът, режисиран от Скорсезе, се очаква да излезе за масово разпространение по кината на 18 октомври.

Фотокредит водеща снимка: joblo.com 

Актуално

Избрано за вас