Стартира конкурс за участие в творческия лагер за писане на музика „Sofia Songwriting Camp“ 

Стартира конкурс за участие в творческия лагер за писане на музика „Sofia Songwriting Camp“ 

Сподели

През ноември 2023 г. ще се проведе третото издание на „Sofia Songwriting Camp“ – първият международен творчески лагер за писане на музика у нас. Тази година събитието обещава още по-вдъхновяващо изживяване за участниците. Между 5-ти и 11-ти ноември Боровец ще се превърне в притегателен център за европейската музикална индустрия. 16 интернационални и 16 от най-талантливите наши автори, изпълнители и музикални продуценти, 8 студиа, 5 дни писане на музика – така изглежда в цифри Sofia Songwriting Camp 2023.

Организаторите от Вирджиния Пъблишинг“ обявяват конкурс, който ще даде възможност на

петима български композитори, текстописци и аранжори

да станат част от това уникално събитие.

Всеки, който твори музика, може да кандидатства със свои авторски материали в периода от 12 септември до 20 октомври. И да си подари шанса да влезе в студио с едни от най-успешните автори. Тази година участие ще вземат творци от Швеция, Норвегия, Великобритания, Корея, Румъния и България.

Основната цел на „Sofia Songwriting Camp“  е да преобрази музикалната среда и да превърне България в международна дестинация. Място, на което автори от цял свят се събират, за да творят заедно и да споделят своите идеи, опит и страст.

„Нашата мисия е да изградим платформа за развиване на дълготрайни връзки между талантливи автори, музикални продуценти, изпълнители и музиканти, създавайки нови възможности за успешни международни творчески проекти“, пишат организаторите на „Sofia Songwriting Camp“.

От предишните две издания през 2019 и 2021 г. се раждат 50 нови песни. 12 от тях получават международни премиери и успешен статус в различни територии.

Актуално

Избрано за вас