Звезда от Deadpool идва за Aniventure Comic Con в София

Звезда от Deadpool идва за Aniventure Comic Con в София

Сподели

Актьорът Стефан Капичич, изиграл Колос в поредицата на Marvel Deadpool, се присъединява към специалните гости на Aniventure Comic Con в София. В панел с  въпроси и отговори ще се включат и добилите култов статус комикс художници  Йехуда и Мая Девир, съобщават организаторите.

Като съдия в конкурса за косплей във фестивала ще се включи Pretzl Cosplay от Нидерландия

Стефан Капичич е сръбски актьор, роден в Германия. След като решава, че няма да последва баскетболната кариера на баща си, се отдава на актьорството. Събира в биографията си над 70 роли в театъра, киното и телевизията. С внушителната си физика и способността си да говори девет езика, той се превръща в идеален кандидат за превъплъщение в определени персонажи.

Първото му участие в Холивуд е от 2008 г. в The Brothers Bloom,

а през 2016 г. получава ролята на Колос в Deadpool. Наскоро се появи и в спинофа на „В обувките на Сатаната“ – сериалът „По-добре звъннете на Сол“. Участва като гост и в епизод на „Лекарите от Чикаго“. Гласът му звучи в Love, Death & Robots, колекция от късометражни филми на Тим Милър.  Участва и в новия, втори, сезон на хитовия сериал „Южен вятър: На границата“, който проследява сръбския подземен свят.

Преди броени дни

беше потвърдено участието на Капичич в дългоочаквания Deadpool 3, където ще участват Райън Рейнолдс и Хю Джакман

Премиерата предстои догодина.

Йехуда и Мая Девир са познати по целия свят със забавните илюстрации, базирани на ежедневието им. Двамата са заедно от 2014 г., а Мая е тази, която насърчава разработването на добилата голяма популярност поредица. След успеха на уебкомиксите, които изобразяват широк спектър от теми от връзката им, Йехуда и Мая Девир издават и поредица от книги One of Those Days.

Хумористичните илюстрации на ежедневните борби и радости на брачния живот,

а после и на родителството, имат милиони фенове по целия свят, благодарение на способността на двамата артисти да улавят особеностите на взаимоотношенията и да ги пресъздават по забавен и чистосърдечен начин. Комиксите им попадат неколкократно в публикации на The Huffington Post, BuzzFeed и Bored Panda.

Pretzl Cosplay ще участва като съдия и ще се включи в Q&A панел. Нейните косплей костюми са

предимно на фентъзи тематика, като варират от сложни шевици до яки брони

Освен да ги изготвя сама, тя съчинява и снима наръчници, прави модели за изработка и шиене на косплей, с които се надява да насърчи и улесни феновете. Pretzl е присъствала на много международни конвенции по света като гост и съдия по косплей, а това ще е първото й гостуване у нас.

Сред вече обявените звезди на фестивала са актьорите Том Влашиха, („Игра на тронове“), който вече е гостувал през 2017, а сега ще говори за ролята си в „Странни неща“.  Ще видим и

Виктор Доробанту, стоящ зад атрактивния образ на „Нещото“,

който служи вярно като помощник на семейство Адамс в сериала Wednesday. Феновете на косплея ще посрещнат и звездата от Тайланд – Yuegene Fay.

Aniventure Comic Con е едно от най-мащабните събитие за поп култура у нас и ще се проведе на 8 и 9 юли в „Интер експо център“.

 

Фотокредит: Aniventure Comic Con

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас