Том Ханкс описа в книга създаването на блокбастър с „актьори-развалини“

Фотокредит: Joel C Ryan/Invision/AP

Том Ханкс описа в книга създаването на блокбастър с „актьори-развалини“

Фотокредит: Joel C Ryan/Invision/AP
Сподели

Том Ханкс сподели, че писането на първия му роман The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece: A Novel, му е подействало като „освобождаване от безкрайния натиск“ на филмовата индустрия. Книгата е вдъхновена от собствената му екранна кариера.

„Дългата работа по заснемането на филм“, казва той пред BBC, „означава, че можете

просто да ви свърши любопитството за работата“.

Понякога просто трябва да имате друга причина, за да разпалите въображението си“.

Ханкс казва, че винаги е писал „под една или друга форма“. Неговият сборник с разкази Uncommon Type е публикуван през 2017 г. и е продаден в повече от

234 000 копия в Обединеното кралство

Той налива основите на романа от 448 страници през 2018 г. „Писах между филмите, пишех където и да бях. Пишех в самолети, пишех у дома, пишех на почивка, пишех в хотелски стаи, пишех през дългите уикенди, когато не работех“, казва той.

Фотокредит: Gilbert Carrasquillo/GC Images

„Не е честно“, отсича Ханк по темата за публикуването на романа му без

обичайния процес на отхвърляне от издателите

Но той не се извинява и знае, че книгата в крайна сметка ще „оживее и ще умре въз основа на собствената си способност да забавлява и просветлява публиката“.

Присъдите на критиците за книгата не са особено позитивни.

В The Sunday Times Дейвид Секстън описа книгата като „Ханкс се опитва да обясни производството на филми“ и каза, че „писането е тромаво навсякъде“.

Тим Адамс от The Guardian каза, че „улавя обикновения Холивуд, но му липсва екранната способност да вдъхва живот на героите“.

Фотокредит: Jordan Strauss/Invision

Въпреки това, Ханкс не се притеснява от отзивите. Той казва, че неговата „ежедневна работа като филмова звезда“ означава, че може да „се справи“ с всякаква критика.

Романът проследява създаването на многомилионен екшън филм. В актьорския състав влизат ексцентричен режисьор и нарцистичен актьор, който прекъсва и забавя снимките. Всъщност в книгата той говори за актьори, които са

„ревливи бебета, развалини, алкохолици, наркомани…“.

Със сигурност сега всички се чудят кои известни личности са прототипите или пък поне вдъхновението зад тези изключително отблъскващи образи. Ханкс обаче не дава отговор на този въпрос.

Актуално

Избрано за вас