Сериалът „Вина“ ще има втори сезон

кадър от филма вина Уикипедия

Сериалът „Вина“ ще има втори сезон

кадър от филма вина Уикипедия
Сподели

Сериалът „Вина“ ще има втори сезон. Новината дойде, след като в четвъртък БНТ излъчи последния епизод на поредицата с режисьор Виктор Божинов.

Заедно със зрителите пред малкия екран, почитатели на сериала, жители и гости на Сандански и целият снимачен екип изпиха последната чаша „Мавруд“ на открита прожекция в курортния град.

Кадър от процекцията на площад „България“ в Сандански. Фотокредит: Виктор Божинов
Епизод 12 от „Вина“ носи името „Мавруд“.

Играта на думи свързва всеки един от епизодите, който носи името на различен сорт вино със сюжетната линия и история. Виното и вината се преливат като теми.

Виктор Божинов („Под прикритие“, „Възвишение“, „Бягство“, „Голата истина за група Жигули“), който присъства на прожекцията в Сандански, сподели вълнението си след 12-я епизод.

„Благодаря на всички зрители за добрите очи и добрата енергия!

Не съм предполагал, че в държавата на хейтърите е възможна такава положителна реакция“, каза още той, обръщайки се с благодарност към зрителите, актьорите и снимачния екип.


Историята на Филип Янг (Владимир Зомбори), Елина (Елена Телбис) и Андрей Бончев (Михаил Билалов) продължава днес и в събота с тематични турове в района на Мелник, Сандански и из локациите, на които е заснета поредицата.

Панорамен изглед на Вила Мелник.
Фотокредит: Уикипедия

Божинов и част от актьорите ще покажат местата, на които е заснет сериала. Част от обиколката е къщата на Андрей Бончев, Роженските пирамиди, както и Лумпарова къща в Мелник, която е сетът за къщата на Тодор Велчев.  Денят ще приключи с основната дестинация и снимачна площадка – Вила Мелник или винарна „Тодор Велчев“.

В събота тематичната разходка из снимачните локации и ровене из кухнята на „Вина“ продължава. Феновете ще посетят къщата на дядо Станко. Турът ще стигне и до конна база „Асгард“ за лична среща с конете на Харизанов (Веселин Калановски) и безцентата му Анабел.

Актуално

Избрано за вас