Властелинът на хитовете: Тимбаленд и Джъстин Тимбърлейк се съюзяват в нов албум

Властелинът на хитовете: Тимбаленд и Джъстин Тимбърлейк се съюзяват в нов албум

Сподели

Пет години след излизането на Man of the Woods, Джъстин Тимбърлейк отново се съюзява с  Тимабленд за нов албум. Колаборацията им бе потвърдена от музикалния продуцент в интервю за Variety. „Току що приключихме студийната работа и всичко звучи чудесно.

От него зависи как и кога си представя да издаде този албум,

но е готов и идва със страшна сила.“, казва хитмейкърът.

На въпрос как звучи новият материал на Джей Ти, Тимбаленд е откровен: „Това е забавният Джъстин, като във FutureSex/LoveSounds (б.а. блокбастър албума от 2006, който Тимбо продуцира). Нищо твърде тежко. Даваме ви само това, което очаквате от нас. Музиката е спорт за младите. Разбира се, и двамата сме видяли доста ръбове на живота,

но трябва да изкараме 13-годишните на дансинга, нали?

Имаме песни, които може би са леко сложнички, за това си казахме, че искаме албума да звучи като продължение на FutureSex/LoveSounds. Цялата ни мелодична линия е в този дух.“

Тимъти Закари Моусли, както е името на Тимбаленд по паспорт, е сред най-влиятелните музикални продуценти за последните три десетилетия. През красивият му ум и бийтмейкърско ноу хау тавана на лятното кино удрят кариерите на  Миси Елиът, Джей Зи, Риана, Мадона, Бьорк и дори Крис Корнел.

Базираният в Маями хитмейкър преобрази звученето на Нели Фуртадо,

превръщайки я в глобален феномен с хитове като Say It All.

Работата с Джъстин Тимбърлейк е сред най-сладките за Тимбаленд – това си личи от множеството им колаборации през годините и извън албумите на американския поп идол. Двамата са и изключително близки приятели.

По време пандемията Тимбаленд показа отличне предприемачески нюх, като създаде Instagram поредицата Verzuz съвместно със съпруга на Алиша Кийс Суиз Бийтс.

Тя привличаше аудитория с вирутални битки на диджеи

Вторият проект, който артистът старателно развива от периода на изолацията, е Beatclub – платформа за продуценти и автори на песни, която продава бийтове, готови демо записи и други музикални фрагменти на изпълнители, брандове и бизнеси.

 

Фотокредит откриваща снимка: Facebook Timbaland Official

Актуално

Избрано за вас