Yalta Art Room посреща публиката с пет театрални премиери

Yalta Art Room посреща публиката с пет театрални премиери

Сподели

С пет театрални премиери посреща публиката Yalta Art Room.

През Бекет, Бюхнер и Булгаков до авторски текстове със световна премиера – програмата до края на настоящия театрален сезон обещава да е интензивна и разнолика. С фокус върху работата на младите в полето на сценичното изкуство!
Боян Арсов, Петър Петров, Дина Маркова, Кристина Беломорска, Димитър Крумов, Боян Крачолов, Симона Здравкова, Сребрина Тимофей и др. са

само част от творците, чиите адаптации на произведения,

актьорска изява или съвременни драматургични прочити влизат в репертоара на новото място за театрален живот в София – Yalta Art Room.

Най-нетърпеливите отсега могат да запазят датата 25 февруари за постановката „Морфин“ от Михаил Булгаков. История, в която на прицел е човекът в битката между разума и чувствата, божественото и земното, свръхчовека и животното. Самоизолацията, отчуждението, липсата на близост и любов, търсенето на смисъл, поривът и отчаянието са

онези тревожни въпроси, чийто отговори

се опитва да окрие и опише в своя морфинен дневник д-р Поляков, а зрителите ще видят всичко това претворено през режисьорската версия на Кристина Беломорска.

Следващата премиерна дата в Yalta Art Room e на 15 март с „В-22″ на Самюъл Бекет. „Може би моментът е особено подходящ да се обърнем към един своеобразен пророк на абсурда, към парадоксалното му творчество, към странния му хумор и към неговия чудат оптимизъм. Оптимизмът, който съдържа в себе си несъвместимостта на човека в света“, споделят подробности от екипа на постановката.

През април вратите на Yalta Art Room се отварят за „Войцек“ от Бюхнер, където човекът и духовното са поставени в един радикален тест. А именно кой е „експерименталният човек“ и какво става с него?

Авторският моноспектакъл на Сребрина Тимофей „Локдаун №5“

пък ще бъде представен на 13 май. Животът е спрян, но човек не може да бъде сложен на пауза. Един опит за достигане границите на въображението и възможностите. За пълноценно изживяване на един забранен живот.

В края на пролетния театрален сезон творците от Театър „Зонг“ ще представят новия си проект „Аутсайдер“. Спектакълът ще разкаже за загубата като процес на изцеление. Животът като поредица от загуби, които водят до освобождаване на личността от самата себе си и обвързаностите ѝ със света: загуба от миналото, загуба на връзка с останалите, загуба на илюзиите, загуба на живота.

Актуално

Избрано за вас