Уили Нелсън, Кейт Буш и Джордж Майкъл влизат в Залата на славата на рокендрола

Уили Нелсън, Кейт Буш и Джордж Майкъл влизат в Залата на славата на рокендрола

Сподели

Кънтри иконата Уили Нелсън, който отпразнува 90-годишен юбилей, е един от музикантите, които ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола.

Имената на кандидат-музикантите бяха обявени преди няколко дни от рап звездата Ел Ел Кул Джей.

38-ата церемония по въвеждане на звездите в Залата на славата на рокендрола ще се случи на 3 ноември тази година. Награждаването ще е в центъра „Барклис“ в нюйоркския квартал Бруклин.

Право да попаднат в почетния списък имат онези музиканти, чиито първи сингли са били издадени преди 25 години. За Уили Нелсън това е първа номинация.


Певицата, която през годините е била номинирана за включване в списъка на почетните артисти три пъти,

Кейт Буш най-накрая получава честта.

След като сериалът „Странни неща“ превърна Running Up That Hill в саундтрак на няколко ключови сцени, сингалът от 1985 година заживя нов живот.

През лятото на миналата година песента се задържа за няколко поредни седмици на върха на британския чарт и влезе на девета позиция в Billboard Hot 100. Постижения, които при излизането на песента преди почти 40 години, са твърде далеч от реалността.


Певецът Джордж Майкъл получава честта посмъртно.

Музикантът почина на Коледа през 2016 година, оставяйки забележително наследство като брилянтен изпълнител, активист, филантроп и защитник на автентичността на артистите.

Сега наред със споменатите трима легендарни артисти в Залата на славата на рокендрола ще влязат още певицата

Шерил Кроу, рокгрупата Rage Against the Machine, рапърката Миси Елиът, вокалната арендби група Spinners.

Двете банди до момента са били номинирани многократно. Новите попълнения в Залата са избрани от 14 номинирани измежду повече от 1000 артисти.

Сред номинираните, които тази година не успяха да се класират за Залата на славата, има не по-малко впечатляващи имена. Групите Iron Maiden, White Stripes, Joy Division/New Order, Soundgarden засега остават извън залата. Певицата поли-инструменталист Синди Лопър и други артисти – също, добавя „Сега“.

Съобщението за новоприетите музиканти идва дни след критиките, отправени от певицата и актриса Къртни Лав, която в редакционна статия в Guardian обвини Залата на славата в сексизъм както по отношение на избора си, така и по отношение на състава си, само 8 процента от чиито членове са жени.

Залата на славата на рокендрола е създадена през 1986 г.

В първата десетка на приетите в почетната компания са Елвис Пресли, Бъди Холи, Джеймс Браун, Рей Чарлз, Чък Бери, Джери Лий Луис, Литъл Ричард, Фатс Домино, Сам Кук и братя Евърли.

Актуално

Избрано за вас