Милиардер с тениска за 11 паунда разбуни феновете на „Наследници“

Милиардер с тениска за 11 паунда разбуни феновете на „Наследници“

Сподели

Тениска за 11 паунда от Walmart с три ивици на ръкавите разбуни феновете на хитовия сериал на HBO „Наследници“.

Тя бе носена от плейбоя сред наследниците-милиардери в сериите – Роман Рой (Кийран Кълкин) във финалния епизод от четвъртия сезон

„Кой можеше да очаква? След бейзболните шапки за 2400 паунда и кожените якета за 5250 паунда, най-голям фурор във финала на  „Наследници“ ще бъде тениска за 11 паунда от американската верига Walmart? И все пак, именно това се случи!“, пише The Guardian.

Рой носи въпросната дреха,

докато се крие в къщата на майка си в Барбадос

A брат му и сестра му го издирват под дърво и камък, за да вербуват вотът му в борда за продажбата на медийната им империя.

Феновете в социалните мрежи обаче веднага идентифицираха не само откъде е тениската, но и че е от детската секция на въпросната верига.

The Guardian напомня, че дизайнерката на сериала – Мишел Матланд, внимателно е оформяла визията на всеки от каста

В облеклото им смисъл и символика, демонстираща не само финансовото им благосъстояние. Така детайлите са ключови в сюжета на сериала. Като например любимото сирене на пастрока им Питър, което беше облизано от Роман. Оказа се, че това е чедър от Остров Ман.

Именно заради подобно внимание към детайлите, анализаторите твърдят, че

инфантилността в стайлингът на Роман далеч не е случайна

Защото той е този, който живее с почит към ерекцията си и в сянката на баща си като медийна акула, схрускала няколко президента. Стратегическото му мислене се активира едва след като Лоугън Рой умира.

„Възможно е тишъртът нарочно да е бил подбран, за да покаже прекършения му дух и кариерното му фиаско“, коментира журналистката Ейми Одел.

В сериала Матланд използва като дискретно визуално оръжие улични брандове по същия начин, по който използва и облекла и аксесоари на луксозни марки

Така например, най-големият брат – корпоративният аутсайдер Конър Рой, носи костюми от Hobbs. Приятелката му пъй залага на Sandro. В същото време сестрата от четворката милиардерски наследници – Шивон, черпи щедри от линия пуловери от H&M и дрехи от Тед Бейкър.  А не залата на излъчващите сила и власт блейзъри на Ралф Лорън.

Актуално

Избрано за вас