Свежен Младенов с роля в нов филм по разказ на Йовков

Свежен Младенов с роля в нов филм по разказ на Йовков

Сподели

Актьорът на Театър „Възраждане“ Свежен Младенов ще вземе участие в новия филм „Чума“, вдъхновен от разказа „През чумавото“ на Йордан Йовков. Преди ден беше споделен официалният тийзър, който загатва различни образи, ситуации и персонажи, но не ни даваясна представа за сюжета.

Новата продукция е заснета за 25 дни в района на село Каменица, а сюжетът се върти около образа на селото, моралните ценности и любовта, която успява да надделее над чумата. За да пресъздадат дома на чорбаджията, манастира и селската кръчма, екипът от художници дори възстановява полуразрушени къщи. Има множество каскади с коне и камили. В главната роля е Свежен Младенов, а зрителите ще видят на екран и Велислав Павлов, Добрин Досев, Любомир Бъчваров, Станислав Пеев и Людмила Сланева.

Кадър от заснемането на „Чума“ / Фото кредит: Facebook

Режисурата е поверена на Иван Владимиров, чиито филми са участвали на престижни кинофестивали като Локарно и Москва. Той е сърежисьор на „Кецове“, а за последния си филм „Сцени от живота на една актриса“ печели наградите за сценарий и режисура на фестивала „Златна роза“ във Варна.

„Любовта, в различните ѝ измерения, намира водеща роля на фона на чумата в домовете и душите на хората. А последната е изпитание, което плаща всички сметки на съседи, приятели, врагове, бащи и майки. Изправя и двама млади пред огромни предизвикателства, немислими за съвременните им връстници“, гласи още официалният синопсис.

Филмът „Чума“ все още няма официална премиерна дата, но от студио „Мирамар“ обещават такава да бъде обявена скоро.

Гледай официалния тийзър тук:

Актуално

Избрано за вас