Фарел Уилямс наследи дизайнер на Louis Vuitton

Фарел Уилямс наследи дизайнер на Louis Vuitton

Сподели

Хитмейкърът Фарел Уилямс е новият крейтив директор на мъжките облекла в Louis Vuitton, съобщава Independent. Той наследява на позицията Върджил Абло, който ръководеше луксозния бранд до смъртта си през ноември миналата година. Музикалният  продуцент и носител на „Грами“

ще дебютира с колекция през юни догодина

в рамките на Мъжката модна седмица в Париж.

“Фарел Уилямс е визионер, чиято креативна вселена се простира от музиката до изкуството и модата. Това го превръща в една от най-ярките глобални културна икони за последните 20 години. Начинът, по който руши границите между различни светове, кореспондира с иновативния дух и ценности на Louis Vuitton.”, гласи официален пост в Instagram на модната къща.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Изпълнителният директор Пиетро Бекари също обяви професионалния трансфер на Уилямс в социалните мрежи. „Щастлив съм да посреща Фарел отново у дома,

след колаборцаиите му с Louis Vuitton през 2004 и 2008

Творческата му визия извън модата със сигурност ще ни поведе към една нова и изключително вълнуваща глава в историята ни.“, написа Бекари.

През 2004 изпълнителя на вселенския хит Happy създаде линия слънчеви очила съвместно с тогавашния творчески директор на бранда Марк Джейкъбс. Колекцията му бе преиздадена през 2018 от Абло.

Фарел Уилямс има солидни бизнес интереси и опит в модната индустрия. Той стои зад уличните облекла Human Made и е съсобственик на G-Star Raw Denim. Създал е по своя концепция и брандовете Billionaire Boys Club и Ice Cream. Наскоро един от най-успешните музикални продуценти в света пусна и своя козметична линия с грижа за кожата, наречена Humanrace.

Актуално

Избрано за вас