„Оскари“ 2023: номинираните подгряват

„Оскари“ 2023: номинираните подгряват

Сподели

Традиционно организаторите на наградите „Оскар“ съберат на специален тържествен обяд всички номинирани звезди, за да подгреят настроението им преди голямата вечер на церемонията. Тази  година тя ще бъде на 13 март.

Идеята е освен да се погъделичка суетата на тазгодишните фаворити,

да се направи дисекция на конкурентите в отделните категории

и да се обсъдят актуалните кино заглавия и новини, защото месец по-късно за подобни лежерни разговори време няма да има.

А в края на тържествения обяд, след като са опитали гурме специалитети, казали са си „наздраве“ с хубаво вино и са се наговорили, всички се събират за официална обща снимка.

Трябва да признаем, че випуск 2023 е впечатляващ, но отчетливо се вижда

преимуществото на мъжете звезди сред номинираните тази година

„Научихме се, че Академията трябва да бъде напълно прозрачна и да дава отчет за действията си, особено в кризисни времена трябва да действаме бързо, състрадателно и решително, за наше добро и за индустрията ни“, каза Джанет Йънг, президент на Академията за кинематографично изкуство и наука на събитието в „Бевърли Хилтън“, Ел Ей.

„Ние се ангажираме да поддържаме най-високите стандарти, като същевременно създаваме промените, които искаме да видим в нашата индустрия“, увери тя.

Джанет Йънг беше аплодирана бурно,

когато каза, че наградите във всички категории ще бъдат излъчени на живо по телевизията, за разлика от миналата година. Тя напомни, че благодарствените речи трябва да се ограничат до 45 секунди.

Сред почти 200-та участниците в обяда бяха звездите на черната комедия „Баншите от Инишерин“ на режисьора Мартин Макдона, Колин Фарел, Брендън Глийсън, Кери Кондън. Сред многобройните звезди бяха режисьорът Стивън Спилбърг, актрисата Кейт Бланшет, Том Круз в ролята на продуцент.

Актуално

Избрано за вас