Пролетно презареждане на TV сергията

Пролетно презареждане на TV сергията

Сподели
Да хванем тен от светлоотразителните зъби на Джизъса в „Сървайвър“, или да си налеем по едни „Капки“

Нищо ново в пролетното презареждане на българската тв сергия. Инфлуенсъри в Доминикана („Сървайвър“) срещу имитатори на световни звезди в Горубляне („Като две капки вода“). Масовото убийство на мозъчни клетки, което предизвиква кастингът на необвързани жени в преследване на „Ергенът“. Бой с тигани и махленски уроци по дисциплина над фритюрниците в Hell’s Kitchen.  Това, разбира се,

не значи, че ще скучаем в обичайния рейтингов сблъсък

между шоу армиите на NOVA и bTV. Значи само, че ако все още не сте открили каталозите с топ продукции на Netflix и HBO или 7arts.bg като българската алтернатива за стрийминг платформа за изкуство от кино до опера, ви очаква един почти умилително предвидим тв сезон.  И само от вас зависи дали денят ви ще завършва с масово преяждане с червеи край Карибско море. С изпълнение на Христо Гърбов като Сашо Роман. Или с поредния бисер на плеймейтка, за която „курвоазие“ е мръсна дума, а участието в „Ергенът“ – ракета-носител за цената й на пазара на необвързаните мутреси.

Инвазия на актьори в „Капките“, излагат се и по двама

Бързаме да уточним, че не влагаме нищо хейтърско в глагола „излага“. Той е най-органичната част на шоу, в което артист с определен натюрел и силует влиза в образа на други хора с коренно различно сценично присъствие. Спомнете си Геро като Ема Бънтън от Spice Girls – беше епично! Пример за виртуозно излагане, което показва космически мащаб на таланта в името на зрителската веселба.

В новия сезон на „Като две капки вода“ има сериозна инвазия на актьори. Владимир Михайлов („Братя“) не е изненада като каст. Той е сред топ имената в продукции на Софийска опера и има богата биография като групар с Rewind и „Сафо“. Христо Петков, който играе предимно невротици и социопати, и който старателно бяга от светлината на прожекторите, е сред попаденията в шоуто. Справи се почти прилично с имитацията на Depeche Mode в първия лайв. В предстоящите епизоди очакваме изключителния Христо Гърбов също ще покаже, че не е хванат от „Улицата“, когато иде реч за пеене и танци в кожата на някой като Джей Ло, например.

За да напомнят на зрителите, че имаше едно шоу „Игри на волята“, като дует в „Капките“ участват Димо Алексиев и Ралица Паскалева.  За една имитация време – тази на Ник Кейв и Кайли Миноуг, водещите се справиха изненадващо добре. Дървен старт за Кали като Елена Папаризу, въпреки че фолк звездата говори прекрасно гръцки и музиката на Antique би трябвало да е близка до светоусещането й. Абсолютен отличен за Яна Маринова, която имаше най-завършено присъствие в шоуто под паласките на корейската сензация Сай. Когато артистът се забавлява, той се излага с кеф и създава зрелище, което радва хората пред малкия екран. Яна направи точно това със скокливата хореография на Gangnham Style.

Джаферович ли е проблема на „Сървайвър“

С изключение на едва доловимия на моменти акцент, Ваня Джаферович носи с чест кръста на водещ на „Сървайвър“. Който очаква от него да е арт близнак на Владо Карамазов, може да заключи телевизора си в мазето и да се прекръсти.

Бившият футболист е извървял целия път в тази игра – от участник и победител, до част от редакторския екип и водещ. Сам по себе си този факт е впечатляващ и достоен за уважение.  В анонсите си Джаферович носи искрата на състезател и увереността на човек, който (буквално) е ял същото дърво като участниците след изгубена битка. Сигурни сме, че с времето дори най-големите фенове на Карамазов ще му дадат шанс и ще го преоткрият като адекватно присъствие в риалитито.

В отборите на „Воини“ и „Известни“ има колоритни персонажи, които тепърва ще предизвикат удивление и въпросителни. От безпардонната в изказа си Божана (победител в третия сезон на MasterChef), през зъбите-светлоотразител на Джизъса и неговия баджанак в постелята на Русата Златка Георги Валентинов, до хиалуронови недоразумения с южняшки диалект и професия „инфлуенсър“. В джунглата на „известните“ свежо попадение е лицето на  7arts, актьорът Стефан Попов-Чефо. Преди да ни усмихне като водещ на подкаста „Откликни на изкуството“, името му нашумява покрай главната му роля „Българска рапсодия“ на Иван Ничев – българското предложение за „Оскар“ от 2014 г.

Журито на MasterChef с трансфер в Кухнята на Ада

Българският ефир е твърде тесен за две кулинарни арени, а най-сладко е, когато привлечеш лица на конкуренцията в армията си. След като вкараха термини като „плейтване“ в игрите на децата с първите сезони на MasterChef, Петър Михалчев и Андре Токев се събират с Виктор Ангелов в  Hell’s Kitchen.

Интересното тази година е, че не два, а три отбора ще се борят за голямата награда от 100 000 лв. Млади, по-възрастни и звезди ще запретнат ръкави в шоуто, чиито старт е довечера по NOVA.  „Подбрали сме хора с кулинарни умения, участници в кулинарни формати от преди. Справят се добре и ще бъде интересно. Звездният отбор се справя изненадващо добре. Самите те се чудеха дали да приемат поканата, защото все пак никой не иска да се излага. Сблъсъкът на млади и възрастни е част от ежедневието. Възрастните искат да покажат, че не се дават. А младите искат да се докажат. Така че има известна конфронтация. Но затова съм там – да преценявам кои са добри и кои не са.“,разказва шеф Виктор Ангелов.

В каста на предаването ще видим хора, тръгнали си с признание и плакети от „Черешката на тортата“ и MasterChef. Сред участниците е финалист от Hell’s Kitchen Бразилия и кулинарен войник, редил менюто на ресторант със звезда „Мишлен“.

„Ергенът“ Евгени Генчев е делил сцена с Лейди Гага и Том Джоунс

Новият Ерген на България Евгени Генчев е делил сцена със световни величия като Том Джоунс и Лейди Гага. Пианистът е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон. Носител е на 15 национални и международни награди и от скоро работи с Лука Шулич, част от оборотното хърватско дуо 2Cellos. Виртуозният музикант е чест гост в редица събития и програми на световните телевизионни гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви се нареждат изпълнението му в шоуто на Хайди Клум – „Следващият топ модел“. Освен с музиката си, Генчев е познат и като композитор, педагог и писател.

За сърцето на Евгени ще се бори цяло кралско войнство от жени, избрани чрез кастинг. Някои от тях чупят тъпомера със самочувствие на шефки на водопад. Други са пордната доза меркнатилни балони силикон. Трети са олицетворение на провинциалната простакеса, за която мъжа е просто спонсор за престиж.  Кои ще са част от най-коментираните дами в републиката след старта на „Ергенът“ утре вече, вижте във видеото по-горе.

 

Снимки: bTV, NOVA, Global Films 

Актуално

Избрано за вас