Група „Сигнал“ празнува 45 години с 45 артисти на сцената

Група „Сигнал“ празнува 45 години с 45 артисти на сцената

Сподели

ГрупаСигнал празнува 45 години с 45 артисти на сцената. Събитието е на 7 декември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

Заедно с Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става

45 – колкото години концертен живот празнува

и емблематичната българска рок група, коментират от екипа на концерта, предава БТА.

„Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят“, казва Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живот“, допълва той.

„Сигнал“ и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката. Те ще поднесат различен прочит на песни като „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Може би“, „Да те жадувам“.

„Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и, вярваме, интересен музикален подарък – спектакъл „45 години рок“, разказва Данчо Караджов. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография.

Събитието е на 7 декември в зала 1 на НДК, съобщават организаторите.

Актуално

Избрано за вас