Хонкгонг ухажва туристи с безплатни самолетни билети

Фотокредит: Cathay Pacific

Хонкгонг ухажва туристи с безплатни самолетни билети

Фотокредит: Cathay Pacific
Сподели

Миналата година туристическият борд на Хонконг обяви планове да раздаде половин милион безплатни самолетни билети за насърчаване на туризма през 2023 г. Сега това най-накрая се случва официално.

Как да ги получите?

Уебсайтът на летище Хонконг позволява на пътниците да изберат местоположението си на заминаване и да участват в теглене, за да спечелят двупосочен билет. Периодите на раздаване се разпределят в зависимост от това в коя част на света живеете.

Пътешественици от Европа

Раздаването на билети вече приключи за пътници от Обединеното кралство и Европа. Участниците бяха помолени да се регистрират за билети на уебсайта на Cathay Pacific и да попълнят тест. Билетите ще бъдат разпределени към онези, които са отговорили правилно на въпросите на принципа „пръв дошъл, първи обслужен“. С победителите от Обединеното кралство ще се свържат с подробности как да осребрят наградата си на 5 юни.

Пътешественици от Северна Америка

Пътниците от САЩ и Канада могат да кандидатстват за билети от Cathay Pacific в момента. Периодът за участие ще приключи на 24 май.

Пътешественици от Австралия и Нова Зеландия

Раздаването ще бъде отворено за пътници от Австралия и Нова Зеландия на 29 май.

Фотокредит: Cathay Pacific
Пътешественици от Азия

Раздаването вече е затворено за пътници от Югоизточна Азия, но пътуващите от Сеул могат да кандидатстват от сега до края на юни. Тези от Япония и Тайван, които искат да спечелят безплатно пътуване, могат да опитат късмета си от юни и юли. Част от билетите са раздадени на пътници от континентален Китай, като предстоят още през юли.

Пътуващите от други дестинации

Раздаването вече приключи за пътниците от Тел Авив, но пътниците от Непал, Индия и Бангладеш могат да кандидатстват от 22 май. Раздаването се отваря и за туристи от Южна Африка от 6 юни.

Сега със сигурност си задавате въпроса кои авиокомпании участват в промоцията. Правителството на Хонконг работи със следните авиолинии. Това са Cathay Pacific, HK Express, Hong Kong Airlines, Greater Bay Airlines.

Фотокредит: Cathay Pacific
Какви други отстъпки има?

Сякаш безплатните полети не са достатъчни, на посетителите ще бъдат предложени и отстъпки за всякакъв вид услуги и гъдели за сетивата, от посещения в ресторанти, магазини, до музеи и други. Всичко това е в помощ на насърчаването на туризма в региона в рамките на кампанията „Здравей, Хонг Конг“. Повече за предлаганите отстъпки можете да научите тук.

Еднопосочен полет до Хонконг обикновено струва над £500 от Лондон или $1000 от западното крайбрежие на САЩ. Като цяло се изчислява, че схемата за раздаване ще струва на правителството на Хонконг около 2 милиарда. Но това очевидно си заслужава за дестинация, която претърпя повече или по-малко пълен колапс на туристическата си индустрия през последните няколко години – първо поради гражданските вълнения от 2019 г., след това пандемията и едно от най-строгите ограничения за пътуване в света.

 

Актуално

Избрано за вас