Китайският Лас Вегас впечатлява туристи със своя Биг Бен

Фотокредит: Booking.com

Китайският Лас Вегас впечатлява туристи със своя Биг Бен

Фотокредит: Booking.com
Сподели

Ако някога сте били в Лас Вегас, или поне сте  видели достатъчно от известния „утопичен“ център на хазарта, то би трябвало да знаете, че той е известен и с тематичните си хотели. Грандиозните и луксозни места за отсядане, където сънят не те лови, черпят вдъхновение от емблематични градове в света.

В Лас Вегас можеш да се разходиш едновременно из

Париж, Венеция, Ню Йорк и дори древен Египет.

Това със сигурност е малко странно, но с бързо темпо започва да привлича туристи от цял свят, като днес градът е една от топ дестинациите за щури купони и забавление.

Наскоро и Азия започна да прилага тази маркетингова схема в архитектурата. В Макао отвори чисто нов курорт, който впечатлява с вдъхновена от Великобритания тематика. Със сигурност, когато си представим курорт в Азия, първо в главите ни изникват традиционните азиатски комплекси, които са подредени по най-добрия фън шуй начин. Е, тук нещата са малко по-различни.

Фотокредит: Booking.com

Точно така, британска тематика! Наречен The Londoner, той разполага със собствени копия на Биг Бен, Downing Street 10, Abbey Road и Колоната на Нелсън на Трафалгар Скуеър.

И почитта на The Londoner към Обединеното кралство със сигурност не спира дотук.

Комплексът може да се похвали със собствена церемония по смяна на караула пред Бъкингамския дворец веднъж на ден

Снимки в червен двуетажен автобус и ритуалът на следобедния чай също радват туристите. Към тях са добавени и виртуални обиколки на Лондон в черно такси, водени от никой друг, а от холограмата Дейвид Бекъм.

На място има два хотела, The Londoner Hotel и Londoner Court. Както и Londoner Arena с 6000 места, три спа центъра и четири здравни клуба. Четиринадесет от апартаментите на The Londoner Hotel очевидно са проектирани от Бекъм, който също беше на откриването.

Сред първите събития, които ще се проведат в курорта, естествено ще бъде туристическа изложба за Хари Потър.
Фотокредит: Booking.com

Колкото и да е странно, The Londoner далеч не е единственото място с английска тематика в Китай (на който Макао е специален административен регион). Thames Town на континента е цял фалшив британски град, пълен с неща като градски къщи в георгиански стил, жилища в стил Тюдор и червени телефонни кабини. 

Лекият недостатък на всичко това е, че ако искате да посетите The Londoner, вероятно ще ви трябват доста пари. Апартаментите в хотел Londoner изглежда започват от около

792 долара на вечер,

въпреки че за това получавате хидромасажна вана, гледка към града и достъп до здравен клуб. Хотелът също има само апартаменти, без основни опции за хотелска стая. Можете да проверите всички цени за курорта в Booking.com тук.

 

Актуално

Избрано за вас