Да се разходиш из покоите на Мария Антоанета

Фотокредит: Château de Versailles / T. Garnier

Да се разходиш из покоите на Мария Антоанета

Фотокредит: Château de Versailles / T. Garnier
Сподели

Със сигурност знаете коя е Мария Антоанета? Да, отрязана глава, думите “… да ядат пасти”, които всъщност са кифли. Безсъмнение тя е една от най-обичаната и в същото време най-мразената кралица на Франция, живяла по най-пищния и легендарен начин.

Носейки короната на Франция, Мария Антоанета е живяла в изключително луксозния дворец Версай и е известна с вкуса към ексцентричното.

Фотокредит: Château de Versailles / T. Garnier

Следователно има смисъл, че частните покои на Мария Антоанета са наистина много луксозни. Ако не ви е спохождала мисълта колко точно са луксозни и не се е появявало желанието да ги посетите, то със сигурност сега вече интересът ви се е събудил. Е, спокойно, сега всъщност можете да ги посетите.

Дворецът Версай наскоро отвори отново залите за обществеността. И те са точно толкова бляскави, колкото бихте очаквали.

Личните покои на Мария Антоанета се състоят от два етажа стаи с изглед към вътрешен двор.

Основната атракция е стаята „Méridienne“, която е монтирана през 1781 г. и е покрита с огледала и люляков текстил. Има и елегантна библиотека и „Златна стая“ – която, както вероятно се досещате, включва тонове златни неща.

Фотокредит: Château de Versailles / T. Garnier

И това не е всичко.

Има също трапезария и билярдна зала, както и по-малки зони за слугите и камериерките на Мария Антоанета. Всичко това прави завладяващ поглед към личния живот на една от най-емблематичните владетелки на Франция.

Доста хитро, а? Личните покои на обезглавената кралица бяха отворени за обществеността на 20 юни. Можете да научите повече за посещението им на официалния уебсайт на двореца Версай

Четете още:

Метростанциите по света, които са произведение на изкуството

Германия давала 5 S-класи и половин милион евро за болида на цар Фердинанд

Британският музей е обвинен в плагиатство

Актуално

Избрано за вас