Джаз фестивалът в Казанлък стартира в края на август

Джаз фестивалът в Казанлък стартира в края на август

Сподели

Осмото издание на Джаз фест-Казанлък ще се състои в края на месеца и ще бъде част от програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе. Това съобщават организаторите от Община Казанлък в официалната си фейсбук страница.

В програмата на традиционния за града джаз фестивал са

включени редица събития

Te ще започнат на 24 август и ще продължат до 27 август, пише БТА.

С музикални изпълнения ще се включат Биг Бенд Стара Загора, Миро Найденов Бенд, Мими Николова и Самуел Евтимов и други. В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде представена биографична книга за основателя на Международния джаз фестивал в Банско д-р Емил Илиев. В парк “Тюлбе” ще бъде прожектиран филмът “Апокалипсис до поискване” на местния режисьор и сценарист Петър Марчев. За втора поредна година фотографът Константин Зайков, който снима

световни и български джаз изпълнители,

ще представи своя самостоятелна изложба.

В програмата са включени още музикална лектория с водещ Здравко Петров от БНР. В парк „Тюлбе“ пък ще се състои и Третият национален конкурс “Поети с китара”.

Програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, организирани от Община Казанлък, ще започне на 23 август и ще продължи до 3 септември. Той ще включва разнообразни културни събития, представящи тракийския бит и култура.

Фото кредит откриваща снимка: GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Актуално

Избрано за вас