„Театър 199“ открива новия сезон с вълнуващи заглавия и юбилейни представления

„Театър 199“ открива новия сезон с вълнуващи заглавия и юбилейни представления

Сподели

Театър 199 „Валентин Стойчев“ обяви началото на своя игрален сезон 2023/2024, обещавайки вълнуваща програма и премиерни спектакли, които ще завладеят почитателите на театралното изкуство.

Работата на театъра е стартирала още в края на август, когато театърът взима участие в Празници на изкуствата „Аполония“ със спектакъла „Чест“. Наскоро театърът се завърна от Пловдив, където представлението за деца „Бременските музиканти“ беше селекционирано за участие в XXV-ото юбилейно издание на международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко, трима са много“ & TheatAir.

Театър 199 „Валентин Стойчев“ ще постави официално началото на новия театрален сезон на 15 септември със спектакъла „Чест“ от Джоана Мъри–Смит. Преводът е на Златна Костова, режисьор е Ивайло Христов, а сценография е дело на Марина Янева. В него ще се насладим на таланта на изключителни артисти като Кристина Янева, Владимир Карамазов, Каталин Старейшинска и Елена Хрант.

Спектакълът „Чест“ е селекциониран и за участие в

тазгодишното издание на Есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“

Представлението ще се играе на 19 септември от 19:30 ч. в Камерна зала „Стефан Данаилов“, Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив.

Първата премиера на театъра е планирана за 27 септември„Издишване“ от Тед Чанг. Сценичната версия и постановката е на Стоян Радев. Сценографията е възложена в ръцете на Венелин Шурелов, а музиката е дело на Емилиян Гацов-Елби. Моноспектакълът е с участието на Мартина Троанска.

През месец октомври предстоят две вълнуващи театрални събития. На 10 октомври ще се състои юбилейното 50-о и последно представление на спектакъла „4000 мили“ от Ейми Херцог. Преводът е на Искра Ангелова, а постановката на Владимир Люцканов. Сценографията е на Марина Янева. В постановката участват Меглена Караламбова, Николай Владимиров, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

На 18 октомври 50-ото си представление ще отпразнува спектакълът „Фермата на животните“ по Джордж Оруел. Постановката е на Десислава Шпатова, и участие в нея взимат Снежина Петрова, Вирджиния Събева, Ивона Маврова, Станимир Михайлов и Тодор Атанасов.

Подробна информация за предстоящите спектакли, датите и часовете на представленията можете да намерите на уебсайта на Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Актуално

Избрано за вас