Пет филма, с които да усетим лятото от дивана

Пет филма, с които да усетим лятото от дивана

Сподели

Лятото вече е тук – астрономически, и най-вече метеорологично! Сбогом дъждове, добре дошло слънце! Денят става все по-дълъг, а какъв по-добър завършек от силно кино заглавие, с което да се забавлява цялото семейство? Подгответе се с литър ледено студена лимонада и купа пуканки и се настанете удобно.

Вижте предложенията ни за перфектния филмов уикенд.

Кадър от „С деца на море“
С деца на море

Няма как да не започнем своеобразния плейлист с един от най-летните, ако не и най-летният български филм. Гаранцията за доброто настроение идва с лентата на Димитър Петров. А и със сигурност можем да кажем, че и на малчуганите у дома ще им бъде интересно. Филмът можете да гледате в платформата 7arts.bg.

Кадър от „Оркестър без име“
Оркестър без име

Още една българска класика с мирис на морска сол, която ни вдъхва възможно най-лятното настроение още с първите няколко секунди след началото на филма. Със сигурност „Оркестър без име“ не се нуждае от представяне, тъй като в продължение на 40 години все още оглавява класациите на любимите филми на три поколения българи. Класиката на Людмил Кирков роди реплики в градския фолклор като „ Ще ме цака той с топла бира“. Филмът можете да гледате в платформата 7arts.bg.

Фотокредит: Walt Disney
Капан за родители

Какво по-хубаво от една млада Линдзи Лоън? Две Линдзи Лоън. Със сигурност този филм ни очарова с лятна атмосфера от летните лагери. И е може би един от най-подходящите избори за приятна съботна семейна вечер през лятото. Близначките Хейли и Ани са разделени след развода на родителите им. Години по-късно, те се срещат случайно на летен лагер и започват да сглобяват липсващите парченца от пъзела. Момичетата се разменят с идеята да съберят отново родителите си.

Фотокредит: Universal Pictures
Мама мия!

Какво по-лятно от лятна Гърция и прекрасен саундтрак с песни на ABBA? Мерил Стрийп прави страхотна роля и в двата филма, а морето направо се усеща през екрана. Докато семейството на Софи е изключително ангажирано в трескава подготовка за нейната сватба, тя решава да покани тайно трима мъже, които са имали връзки с майка й през различни етапи от миналото, с надеждата, че един от тях е неин баща.

Фотокредит: Disney+
Лятното приключение на Лука

Няма как да не включим анимационен филм на Дисни в списъка със съботно-неделните семейни активности. „Лятното приключение на Лука“ е от скорошните попълнения на продуцентската къща, и очарова малки и големи с увлекателна история за лято, приятелство и магия, разбира се. Лука, който е морско чудовище, се сприятелява с Алберто, друго чудовище от морето. Двамата заминават на приключение на сушата и преживяват лято със страхотни моменти, като се опитват да пазят истината от родителите на Лука.

Актуално

Избрано за вас