Пернишката крепост Кракра събира джаз музиканти от цял свят

Пернишката крепост Кракра събира джаз музиканти от цял свят

Сподели

Първият международен джаз фестивал в Перник ще събере на една сцена музиканти от различни страни на пернишката крепост Кракра, съобщиха от общината. Събитието ще се проведе на 11 и 12 август и ще бъде със свободен вход. В него участие ще вземат номинираната за „Грами“ Дана Алекса и австралийската група „Brekky Boy“. В Перник ще видим и датската звезда Ида Нилсен, която шест години бе част от групата на Принс. Сега тя ще свири с американската група „Funkbots“, предава БТА. В проучването на музикалния портал Music Radar за 2019 г. Ида е включена в списъка на десетте най-добри басисти в света.

В „Кракра джаз“ ще се включат още „Euro Cubans“, които ще

изпълнят световни джаз хитове

Групата, в която участват четиринадесет музиканти от Куба и Европа, популяризира кубинската музика и джаза на най-големите световни фестивали.

Пред гостите на фестивала в двата дни ще се представят и интернационална джаз формация. В нея участват сръбските музиканти Алма Мичич и Рале Мичич, българинът Петър Славов и американският барабанист Грегъри Хътчинсън, както и полската група „Tantfreaky“.

Музикалното събитие се организира от община Перник съвместно с общинска фондация „Култура“, читалище „Нови хоризонти 2009“ и фондация „Нишвил“, която е организатор и на провеждащия се в Ниш традиционен джаз фестивал.

Изпълнителите, които ще се качат на сцената в Перник, ще вземат участие и във фестивала в Ниш.

Актуално

Избрано за вас