Уикендът е „зад ъгъла“: Забавни активности за малки и големи в София

Снимка: Pixabay

Уикендът е „зад ъгъла“: Забавни активности за малки и големи в София

Снимка: Pixabay
Сподели

Петък е, а това означава само едно – уикендът е съвсем близо. С него обаче идва и вечният въпрос как да разпуснем след тежката работна седмица. За да не се налага да се чудите и маете как да прекарате свободното си време, сме ви подготвили списък с концерти, театри и друг тип активности в София, в които да се включите.

Концерт в Централни хали

Всеки петък до края на месеца „Сцена Централни хали“ ще е дом и на изгряващи млади музиканти. На 14 юни от 19.30 часа на нея ще се качат талантливите дами от струнно трио Flawless. В различни периоди от кариерата си те концертират на световни сцени. Свирят в Белгия, Германия, Италия, Франция, Канада, Китай, Южна Корея, Бахрейн, Дубай и Япония. Зад Flawless Trio стоят Адриана Пеева – цигулка, Бистра Копринкова – виола, и Марина Хинова – виолончело.

ПАРК ФЕСТ

По време на Парк Фест ще можете да се насладите на концерти на едни от най-актуалните български изпълнители. На 14 юни ще пее Боро Първи, в събота – Михаела Маринова, а в неделя фестивала ще закрие Стенли. По време на него ще можем да се насладим на различни активности. На терена на фестивала ще има безплатна целодневна спортна зона, достъпна за всички. Посетителите ще могат да гледат различни сценични изпълнения и културни демонстрации. За най-малките са предвидени образователни игри.

Снимка: Театър „Възраждане“

Премиера на „Убийствена комедия” – Театър „Възраждане”

Филмовият фестивал в Кан! Най-бляскавият от всички възможни поводи за празнуване. В късния следобед, само няколко часа преди триумфалната премиера на най-новия ѝ филм, на терасата на луксозен хотел е открито бездиханното тяло на последната истинска дива от световния кинонебосклон – Грейс Жервес. Кой е убиецът можете да научите на 14 и 15 юни от 19 часа в Театър „Възраждане“.

„Ела в София“: Флашмоб за ентусиасти с китари

На 16 юни от 11.00 часа на стадион „Юнак“ фондация „Аз съм София“ кани всички желаещи с китара в ръка за групово изпълнение на емблематичната песен „Ела в София“ на Емил Димитров. Версия на песента е записана с ентусиазма на Стефан Вълдобрев,Обичайните заподозрени“ и „Акага“, които ще бъдат на 16 юни на стадион „Юнак“.

АРТ Фест Еленов’ 24

Тридневното събитие също е сред интересните активности през уикенда. То има за цел да събуди любовта към изкуството у децата. Това са срещи на утвърдени творци, които имат своя опит и авторитет – с млади хора, които търсят своя ментор в сложните години на тийнейджърството, когато всеки се пита: „какъв да стана, кой път да поема, коя посока е правилната, коя пътека е моята?“ Входът е свободен!

Изложба „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“

Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ пристига в София от Международния панаир на детската книга в Болоня, където беше представена в началото на април. Селекцията от илюстрации е направена специално за 61-вия международен форум в Италия и след успеха си сред чуждестранната аудитория, ще бъде представена на българската публика. Можете да я разгледате в Галерията на открито в парка пред НДК (в алеята до кино „Кабана“) до 26 юни.

Снимка: claspop.com
Friday Swing Social

Танцува ли ви се суинг? Можете да го направите на 14 юни от 21:00 ч. на градина „Св. Кл. Охридски“ – до СУ.

В случай че времето през уикенда отново се развали – не се безпокойте. Имаме предложения за активности и на закрито за деца и техните родители.

Снимка: Pixabay
Сглоби си LEGO свят

Независимо дали вие и децата ви се вълнувате от техника, архитектура, колички, влакове и рицари, или сте най-големите Star Wars фенове, ще успеете да се потопите в невероятни вселени. На 15 и 16 юни от 14:30 до 16:30 ч. на ниво -2 в търговски център The Mall ще има забавни игри и състезания по сглобяване за всички малки LEGO ентусиасти.

Снимка: Pixabay
Миниград на професиите

Събитието в мол Serdika предлага 7 тематични къта в духа на отделна професия – болница, пожарна, полицейско управление, спортна зала, училище, театър, ресторант/кафене. Treasure hunt – открий съкровището през апликацията ни SPOT, за да участваш в томболата за голямата награда пътуване за цялото семейство в Германия. Организаторите раздават подаръци на всички деца – книжка с описание на професиите

Актуално

Избрано за вас