Chanel и възходът на калифорнийския стил в колекция Cruise 2023/2024

Chanel и възходът на калифорнийския стил в колекция Cruise 2023/2024

Сподели

Chanel – синоним на невероятни, сложни и екстравагантни шоу програми, показа барби кич на своето ревю в Лос Анджелис. Последната колекция на френската марка излъчва холивудски блясък по бермуди, токчета и ролкови кънки в спектакъла 2023/24 Cruise Collection.

Месецът за Chanel е мегаватен.

Лейбълът представи колекцията си – ода за „града на ангелите“, в седмицата, в която стачката на американските сценаристи от WGA продължава.

Докато сценаристите на Холивуд протестират, творческият директор Виржини Виар, която наследи Карл Лагерфелд, превзе студиото на Paramount.

Събитието идва десет дни, след като покойният творчески директор на марката беше тема на Met Gala в Ню Йорк.

Във вторник, Кристен Стюарт, Марион Котияр, Марго Роби и Никол Кидман пристигнаха в най-добрите си визии на Chanel, за да отдадат почит на човека, чиято визия превърна луксозната къща от джудже в лейбъла, каквото е днес.

В същото време, на „Родео Драйв“ бе открит магазин с площ 30 000 кв. фута (или 2787 кв. м) – ай-големият магазин на Chanel в Съединените щати.

2023/24 Cruise Collection

Шоуто Cruise отдаде почит на дългогодишните връзки на марката с Холивуд.

Модните издания зад океана припомнят, че основателката на марката – Коко Шанел, посещава Калифорния за първи път през 1931 г. и проектира дрехи за филми на режисьори като Жан Реноар и Джордж Кюкор. Карл Лагерфелд затвърждава тези отношения през годините, в които ръководи луксозната къща, като се сприятелява с актриси от „А“-списъка, сред които Пенелопе Крус, Даян Крюгер и Кристин Стюарт. Дизайнерът прави още много други посланици на марката.

Марго Роби – последната посланичка, избрана от Лагерфелд, присъстваше сред цяла плеяда звезди, които видяха колекцията на Виар, вдъхновена от крайбрежната алея в „града на ангелите“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Обяснявайки спортното, младежко и непринудено излъчване на новата линия Cruise, Виржини Виар заяви пред пресата:

„Всяко ревю е повод да направим нещо, което никога не сме правили преди“.

Лятната селекция напълно подчертава стила на Виржини Виар – небрежен и непринуден. Нещо, което се вписва и в местоположението на ревюто и младежката енергия на моделите, включително родената в Лос Анджелис Амелия Хамлин, която дебютира за модната къща.

„Идеята е да предложим глътка пресен въздух, пътешестване, една безгрижна и щастлива фикция“, споделя още Виржини Виар.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

 

Актуално

Избрано за вас