Чунцин, Китай – градът от бъдещето

Снимка:Yu Lan

Чунцин, Китай – градът от бъдещето

Снимка:Yu Lan
Сподели

Чунцин в югозападен Китай е футуристичен град, известен със своите „8D магически терени“. Там може да намерите бензиностанция, построена на покрив, и влак, минаващ през сграда.

Чунцин е град с население от 18 милиона души. Той е построен на хълмовете до река Яндзъ, но въпреки това е осеян с голямо количество небостъргачи. За ограничената налична земя градските архитекти са проектирали и изобретили много нови начини за решаване на проблема с недостига на земя.

Жилищната сграда отдолу не изглежда много специална по отношение на цялостния си външен вид, но

има влак, който минава през нея.

Това е много футуристична характеристика, която обикновено може да се намери само в научнофантастични филми или произведения на изкуството. Методът е ефективен за освобождаване на място.

Снимка: Vincent Lin

Тази необичайна железопътна линия е изградена директно през 6-8-ия етаж на 19-етажната жилищна сграда. Релсата е част от Chongqing Rail Transit No.2 и сградата дори има транзитна спирка. Живущите в апартаментите там могат удобно да се качат на влака оттам.

Кабинковият лифт обикновено се вижда в някои видове туристически атракции като планини, отбелязва БТВ. В Чунцин се използва в обществения транспорт.

Наричани Sky Bus, въжените линии в Чунцин пътуват от квартал Юдзонг до квартал Нанан, минавайки през река Яндзъ. Пълното разстояние е 2110 метра.

Всеки ден с този специален транспорт се прехвърлят над 10 хиляди души в града.

В квартал Нанан в Чунцин покривът на 5-етажна сграда се използва като път, можете да видите коли, движещи се по него, колко невероятно е това.

Концепцията за пътища върху покриви на сгради беше представена за първи път в едно от визионерските произведения на изкуството на Хю Ферис, които изобразяват градове в бъдещето.

В района на мраморната скала на област Нанан има построена и голяма детска площадка на покрива на търговски център. Детската площадка е с площ от 17 000 квадратни метра и е отворена за обществеността безплатно.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас