Какви удобства крие самолетът на Джеф Безос?

Снимка: pexels

Какви удобства крие самолетът на Джеф Безос?

Снимка: pexels
Сподели

Подобно на Илън Мъск и Бил Гейтс, Джеф Безос притежава частен самолет Gulfstream G650ER.  Основателят на Amazon обаче има и по-малък бизнес самолет, известен със своята гъвкавост – PC-24 на Pilatus, според данни от JetSpy.

Швейцарскaта компания – производител обявява своя модел за

„единствения в света супер универсален самолет“,

тъй като може да каца на къси и неасфалтирани писти.

По данни на JetSpy Джеф Безос притежава три частни самолета на стойност около 140 милиона долара. По-голямата част от тази сума се дължи на два самолета Gulfstream G650ER. PC-24, който е на стойност около 10 млн. долара, беше изложен през май на конференцията за бизнес авиация EBACE в Женева.

Този самолет е първият от обновения модел, който Pilatus обяви през октомври миналата година. На опашката му е изобразен известният Матерхорн в Алпите.

С пробег от около 2 200 мили PC-24

ще има нужда от спиране за гориво, за да пътува между дома на Безос

в Маями и централата на Amazon в Сиатъл.

При качване на борда на самолета повечето хора трябва да се наведат, за да се поберат в кабината, изтъква БТВ.

Първото нещо, което ще видите, е компактният кухненски бокс с мивка и шкаф за чаши за шампанско и място за кафемашина или друг уред. Под мивката можете да издърпате дръжка, за да откриете тоалетната – решение, което спестява място. Само една завеса го отделя от пилотската кабина, където е необходим само един пилот, за да управлява самолета.

В кабината има места за осем пътници, но PC-24 може да бъде конфигуриран и за до 10 души. Седалките могат да се завъртат на 180 градуса. Този PC-24 има и диван, който може да се превърне в легло.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас