Кои са най-предпочитаните луксозни дестинации за почивка на знаменитостите?

Снимка: Еlena Lenina

Кои са най-предпочитаните луксозни дестинации за почивка на знаменитостите?

Снимка: Еlena Lenina
Сподели

Знаменитостите често, когато не са на снимки или на турне, си подаряват луксозни пътувания, които споделят в социалните мрежи, привличайки хиляди коментари. Независимо дали посещават популярни туристически дестинации или по-скрити кътчета на света, те винаги се наслаждават на живота с най-високо качество и изискан стил. Днес ще ви отведем на някои от тези красиви местенца, далеч от студения октомврийски вятър, за да усетите какво е да прекарате една ваканция като звездите.

Италианска приказка
Снимка: Getty Images

Италия е истински рай за известните личности и предпочитана дестинация за почивка на холивудските звезди. От спокойствието на езерото Комо до магията на Капри, страната предлага идеално бягство от погледите на папараците и забързания градски живот. С богатата си култура, невероятната кухня и живописни пейзажи, Италия омагьосва и се утвърждава като мечтана сватбена дестинация за мнозина.

Сред най-запомнящите се сватби там са тези на Том Круз и Кейти Холмс в романтичния замък Одескалки, както и приказната церемония на Джордж Клуни и Амал Клуни във Венеция. Клуни и съпругата му редовно се наслаждават на лятото на езерото Комо, където притежават разкошна вила с гледка към брега. През последните няколко лета Кейт Хъдсън също посещава страната, съчетавайки полезното с приятното. Заобиколена от най-близките си хора, тя споделя в социалните мрежи, че се наслаждава на всичко, което Италия може да предложи – слънце, култура и, разбира се, изобилие от паста.

Да избягаш в Мексико
Снимка: Jennifer Aniston/Instagram

Кабо Сан Лукас, разположен на южния край на полуострова Baja California, най-северният щат на Мексико, е курортен град, който редовно привлича някои от най-големите имена в Холивуд. Актьори като Дженифър Анистън, Джими Кимъл и Джейсън Бейтман, особено търсени по време на новогодишните празници.

Крайбрежното бягство предлага безупречна изискана кухня и лежерен начин на живот, което е убедило множество звезди, включително Дуейн  Джонсън „Скалата“, Дейвид Бекъм и Синди Крауфорд, да закупят имоти там.

Цената на почивка в Кабо Сан Лукас варира значително в зависимост от сезона и вида на настаняване. Средно, за хотел с четири звезди, цените започват от около 200 долара на вечер, докато по-луксозните курорти могат да струват между 500 и 1500 долара на вечер. Ако добавим към бюджета и хранене, развлечения и дейности, общата цена за седмична почивка може да достигне от 2,500 до 10,000 долара, в зависимост от избора на услуги и активности. Разбира се, звездите харчат поне пет пъти повече от тази сума.

Приключения край Атлантическия океан
Снимка: BACKGRID

Барбадос не само е родната страна на Риана, но и едно от най-любимите места за отдих. Певицата е забелязана да се наслаждава на слънцето на великолепните плажове и да кара водни ски с любимите си хора.

Тя не е единствената, привлечена от карибския остров. Опра Уинфри, Джъстин Бийбър, Хю Грант и принц Хари също често летят до живописната дестинация, за да се откъснат от шума.

Барбадос предлага множество луксозни събития, които привличат вниманието на знаменитостите. От частни коктейли и изискани вечери на плажа до гала вечерини и фестивали, островът е дом на редица красиви мероприятия. Сред тях е Crop Over Festival, който отбелязва края на сезона на захарната тръстика с цветни паради, музика и танци, привличащи гости от цял свят. Много звезди не пропускат възможността да участват в тези тържества, наслаждавайки се на уникалната карибска култура и атмосфера.

На парти на Френската ривиера
Снимка: beyonce/instagram

Южната част на Франция, известна като „crème de la crème“ (в превод „кремът на крема“) на ваканционните дестинации, отдавна привлича богатите и известните. Сен Тропе предлага най-ексклузивните нощни заведения и красиви пейзажи. Тази дестинация е сред най-предпочитаните места за почивка на звездната двойка Бионсе и Джей-Зи. Рап изпълнителят дори я споменава в своята песен „30 Something“:

Харесвам Саут Бийч, но съм в Сен Тропе. Всички пиете Дом, но не и розе (хей).“

Брадли Купър е един от редовните посетители на френските плажове и особено на Villa La Coste, луксозен хотел в региона, известен със своите изискани удобства и спа услуги. Семейството Кардашиян-Дженър също има специално място в сърцето си за Франция, като предпочита столицата. За тях Париж е идеалната дестинация за шопинг и културни изживявания, а също така предлага и уникални възможности за гастрономически удоволствия. Американска телевизионна риалити звезда често посещават бутици на известни марки и се наслаждават на Michelin-star ресторанти. Когато става въпрос за лукс и стил, Франция никога не разочарова.

Топли и солени дни в Хавай
Снимка: Barack Obama/Twitter

Хавайските острови са идеалното бързо бягство за жителите на Лос Анджелис и любимо място на много знаменитости. Скрити от папараците на частните плажове, звездите се наслаждават на дългите дни на плажа, заобиколени от своите най-близки. Oстровите са популярна дестинация и сред Дуейн Джонсън, Джулия Робъртс, Селена Гомес и Бен Афлек. Бившият президент на САЩ Барак Обама дори има ваканционен дом там.

Регионът предлага разнообразие от луксозни опции за настаняване и развлечения, които привлекат вниманието на известните личности. Частни яхти и хеликоптери за обиколки на островите са често предпочитани от тях.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас