Кои са най-скъпите годежни пръстени на знаменитости?

Снимка: Getty Images

Кои са най-скъпите годежни пръстени на знаменитости?

Снимка: Getty Images
Сподели

Не е изненадващо, че знаменитостите притежават някои от най-скъпите годежни пръстени в света – от камъка във форма на възглавничка на Ким Кардашиян до блясъка на Джаки О.

Някои звезди като Парис Хилтън и Марая Кери така и не стигнаха до олтара със своите гигантски скъпоценни камъни. Въпреки че връзките невинаги са трайни – диамантите, оказва се, са вечни.

Снимка: FilmMagic
Парис Хилтън

Преди да се венчае за бизнесмена Картър Реум през 2021 г. Хилтън е сгодена за Парис Лацис. Гръцкият корабен наследник ѝ подарява 24-каратов пръстен с диамант с изумрудено покритие. Твърди се, че той струва 4,7 млн. долара. Лацис и Хилтън започват да се срещат в края на 2004 г. Двамата обаче прекратяват връзката си само месец след годежа си през 2005 г.

Снимка: FilmMagic
Блейк Лайвли

Розовият диамант на Блейк Лайвли, подарен ѝ от Райън Рейнолдс, е със седемкаратов овален камък, поставен в халка от розово злато. Стойността на пръстена е приблизително 2,5 милиона долара и е проектиран от известната бижутерка Лорейн Шварц, която е и близка приятелка на Лайвли.

Снимка: Getty Images
Серина Уилямс

В списъка ни със скъпи пръстени влиза и тенисистката Серина Уилямс. След като Алексис Оханиан спечели 50 млн. долара от инвестиции в криптовалута, той използва 3 млн. долара от приходите, за да купи годежен пръстен с бял диамант за бъдещата си съпруга Серина Уилямс. Неговият овален централен камък е с внушителните 17 карата.

Снимка: FilmMagic
Ким Кардашиян

Третият съпруг на Ким Кардашиян – Кание Уест, нае парка AT&T в Сан Франциско за предложението си през 2013 г. Той зададе въпроса с това 15-каратово бижу във форма на възглавничка. Стойността му се оценява на 4 милиона долара. Годежният пръстен на Кардашиян беше откраднат през 2016 г., когато крадци нахлуха в хотелската ѝ стая в Париж. След осемгодишен брак двойката се развежда през 2022 г.

Снимка: FilmMagic
Дженифър Лопес

Този сияен син диамант на стойност 4 млн. долара е подарен на Лопес от певеца Марк Антъни. 8,5-каратовият централен камък е заобиколен от бели диаманти.

Снимка: Getty Images
Бионсе

Джей-Зи предлага брак на Бионсе с 24-каратов камък. Съобщава се, че пръстенът с диамант с изумрудено покритие е струвал около 5 милиона долара.

Снимка: Getty Images
Марая Кери

Масивният 35-каратов пръстен на Марая Кери ѝ е подарен от бившия ѝ годеник Джеймс Пакър, който е платил за скъпоценния камък с изумрудено покритие около 10 милиона долара. Кери беше сгодена за австралийския бизнесмен от януари до октомври 2016 г. Две години след раздялата им тя продаде пръстена за 2,1 млн. долара.

Снимка: WireImage
Жаклин Кенеди Онасис

При годежа си с Джаки – Джон Ф. Кенеди ѝ подарява пръстен Van Cleef & Arpels с диаманти и изумруди, всеки от които е 2,8 карата. Вторият съпруг на Джаки, гръцкият бизнесмен Аристотел Онасис, ѝ дава 40-каратов диамант с изумрудено покритие от Хари Уинстън, който тя съхранява в банков сейф. На търг през 1996 г. пръстенът е оценен на 2,6 млн. долара, но днес стойността му е около 20 млн. долара.

Снимка: Corbis via Getty Images

Грейс  Кели

Кели допълва класацията за най-скъпи пръстени на знаменитости.  Тя влиза в заглавията на вестниците след годежа си с принца на Монако Рение III. Cartier проектира зашеметяващия 10-каратов пръстен с изумрудена шлифовка на актрисата, чиято стойност е 44,3 милиона долара, ако се вземе предвид инфлацията.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас