Стилно или абсурдно? Louis Vuitton пусна кожена торбичка за сандвичи

Снимка: Edward Chiu

Стилно или абсурдно? Louis Vuitton пусна кожена торбичка за сандвичи

Снимка: Edward Chiu
Сподели

Носенето на обяд в офиса от вкъщи за повечето хора е начин за спестяване на пари. Едва ли обаче сред спестовниците се нареждат и хората, които са избрали „торбичката“ за сандвичи на Louis Vuitton и Фарел Уилямс, струваща над 3000 долара.

Музикалният продуцент и дизайнер, който беше назначен за креативен директор на френската луксозна модна къща миналия февруари, изглежда е почерпил вдъхновение от класическата хартиената торбичка за сандвич за един от най-новите си дизайни.

Вместо от хартия, голямата торбичка тип клъч, която моделите носеха пъхната под мишница по време на дебютната колекция на Уилямс на Пон Ньоф в Париж, е

направена от телешка кожа „в точно същия цвят

като прочутата хартия за опаковане на модната къща“.

Тя беше пусната в продажба на 4 януари в Западен Холивуд на цена от 3130 долара. Но това не е първият път, когато Louis Vuitton черпи вдъхновение от ежедневните (и традиционно много по-евтини) аксесоари.

Снимка: Louis Vuitton

В колекцията си Пролет-Лято 2007 модната къща отдаде почит на обичаните по света бюджетни карирани торбички за пране. През 2022 г. марката пусна и

чанта, наподобяваща кутия за боя

(допълнена с метална дръжка), „украсена с игриви препратки към наследството на Louis Vuitton“.

Аксесоарът е проектиран от покойния творчески директор на компанията Върджил Абло, който цитира художника Марсел Дюшан — известен с това, че превръща ежедневните предмети в изкуство, в свое интервю.

Други модни къщи също са използвали този подход, припомня БТВ. През 2014 г. дизайнерът Ашиш Гупта преработи пластмасовата чанта за хранителни стоки в изящно изделие с пайети на висока цена. Той твърди, че по този начин е отдал „почит на ежедневието“.

„Това може би е и

бунт срещу еднократната природа на бързата мода“,

добавя Гупта. „Това е класически предмет за изхвърляне, който превръщаме в нещо дълготрайно, което може да бъде оценено извън обичайния му контекст заради вечното качество на дизайна“.

Подобни дизайни понякога предизвикват спорове и подигравки. През 2017 г. Balenciaga пусна чанта за 2145 долара, която изглеждаше точно като емблематичната синя чанта Frakta от 99 цента на Ikea и веднага стана вайръл в социалните медии.

Актуално

Избрано за вас