Да живееш в най-луксозния имот на света: частно кино, боулинг зала и храм

Фотокредит: Luxe

Да живееш в най-луксозния имот на света: частно кино, боулинг зала и храм

Фотокредит: Luxe
Сподели

Помислете за вашия мечтан имот и ще започнете да получавате представа как изглеждат най-скъпите домове в света.

Защото какво се случва, когато съберете архитект, ограничен само от гравитацията, и собственик с бездънен портфейл? Получавате луксозна къща, изпълнена с индивидуални функции, съобразени точно с вашата личност и вкус.

И небето е границата: това може да означава театър на открито с изглед към Средиземно море, изцяло кръгла сграда или изцяло нови нива на вълнуващи технологии.

Тези домове за милиони долари нямаха граници, когато ставаше дума за обзавеждане или декориране. „Мега имения“ или „къща за милион долара“ всъщност не покриват това:

най-голямата къща в света се предлага с 240 спални и 535 други стаи.

Някои от другите най-скъпи жилища, продавани някога, са вертикални дворци, проектирани да издържат на земетресения или обширни имения със спиращи дъха гледки. Домовете на богатите не познават граници.

А ето и класация на десетте най-скъпи имота в света, спрямо статистика на Luxe.

Фотокредит: Luxe
Бъкингамският дворец, Великобритания

Бъкингамският дворец може и да не бъде обявен за продажба скоро, но ако беше, щеше да струва около 4,9 милиарда долара, което го прави най-скъпият имот в света. С 240 спални – 188 стаи за персонала и 52 кралски спални и спални за гости – както и плувен басейн и лекарска хирургия. Това е място, наречено дом от британското кралско семейство и също така е отворено за обществеността за обиколки с екскурзовод.

Общо тази богата къща, ако можете да наречете тази собственост на кралското семейство просто къща, съдържа

775 стаи, включително 92 офиса и 78 бани.

Освен това има огромен екип от персонал, както и красиви градини. Говори се, че в това огромно луксозно имение има няколко други тайни стаи. Разположен на около 77 000 квадратни метра, Бъкингамският дворец е и една от най-големите къщи в света.

Прогнозна стойност: 4,9 милиарда долара
Фотокредит: Luxe
Антилия, Индия

Най-скъпата частна резиденция в света, Антилия е собственост на Мукеш Амбани, най-богатият човек в Индия, и е кръстена на митичен остров в Атлантическия океан. Тази сграда с площ от 400 000 квадратни фута се намира в най-престижната локация на Индия и достига

27 етажа, като всеки таван с двойна височина се брои за два етажа.

Но въпреки огромната си височина, той е проектиран да издържа на силни земетресения.

Тази красива резиденция в Мумбай е проектирана около традиционни природни елементи. Също така има цели шест етажа, предназначени за паркиране, за да побере големия автопарк от скъпи автомобили на богатото индийско семейство. Той също така разполага с огромен храм, редица луксозни апартаменти за гости, три хеликоптерни площадки, здравен спа център със закрити басейни, бална зала и студио за йога, салон за сладолед и частен киносалон, на който всички да се насладят. Има дори снежна стая, която бълва снежинки, ако високите температури в Индия станат твърде високи.

Прогнозна стойност: 2 милиарда долара
Фотокредит: Luxe
Вила Леополда, Франция

Най-скъпата частна резиденция в Европа, Вила Леополда се намира между две от най-престижните части на света: Монако и Ница. Разкошен и стилен, това е луксозен имот във Френската Ривиера с царско минало и за първи път е

принадлежал на белгийския крал Леополд II (оттук и името).

Оттогава е преминал през ръцете на много елитни собственици и е бил използван и като декор на филм за „Да хванеш крадец“ на Алфред Хичкок.

Когато ливанско-бразилският банкер Едуард Сафра, предишният й собственик, почина през 1999 г., той остави вилата на съпругата си Лили Сафра (по прякор „Позлатената лилия“).

Съобщава се, че огромният плувен басейн на пищната къща и прекомерните градини изискват ежедневната работа на повече от 50 градинари. В целия луксозен имот има 80 000 квадратни фута пространство.

Прогнозна стойност: 750 милиона долара
Фотокредит: Luxe
Вила Les Cedres, Франция

Построена приблизително около 1830 г., Villa Les Cèdres с площ от 18 000 квадратни метра (наречена на многото околни кедрови дървета) е по-скоро луксозен дворец, отколкото обикновен дом. Разположено на 35 акра земя в Сен-Жан-Кап-Фера в Южна Франция, това историческо луксозно имение е подходящо за крал и някога е било собственост на крал Леополд II от Белгия.

Вековното луксозно имение беше придобито през 2016 г. от италианската Campari Group (която притежаваше имота чрез придобиването на ликьора Grand Marnier). По-късно е продадено на украинския милиардер и бизнесмен Ринат Ахметов през 2019 г.

Освен безкрайни спални и общи пространства, това европейско луксозно имение разполага с плувен басейн с олимпийски размери. Също така и зашеметяваща бална зала и дори конюшня с място за до 30 коня. Отвън ще откриете

15 000 растения и 20 оранжерии

с тропически цветя от цял ​​свят. Той е с изглед към Средиземно море и има множество балкони, покрити с палми.

Прогнозна стойност: 450 милиона долара
Дворците Bulles, Франция

Вероятно най-екстравагантният дом на Френската Ривиера, Palais Bulles или Bubble Palace е малко по-различен от обикновена къща за милиони долари. Както подсказва името му, този луксозен имот близо до Кан е оформен като огромен балон с цвят на теракота. Гледка от птичи поглед към Palais Bulles разкрива колекция от кръгли сгради. И темата на кръга продължава вътре.

Разходете се из The Bubble Palace и ще забележите

цилиндрични легла, плувни басейни и произведения на изкуството.

Луксозната вила е проектирана от унгарския архитект Анти Ловаг и разполага с десет апартамента, декорирани от различни съвременни художници. Освен поредицата от кръгли стаи, това луксозно имение също е дом на открит амфитеатър с 500 места на склона на хълма, с изглед към Средиземно море.

Bubble Palace последно е бил собственост на покойния френски моден дизайнер Пиер Карден.  Той придобива историческото имение през 1992 г. като луксозен ваканционен дом и е бил фон за много модни и знаменити събития. И след смъртта на Кардин през 2020 г. цялото имение е достъпно за наемане, но (все още) не е достъпно за обществеността.

Прогнозна стойност: 420 милиона долара
Фотокредит: Luxe
Пентхаус Одеон Тауър, Монако

Пентхаусът Одеон Тауър може да не разполага с градина, но предлага невероятна гледка към Монако. Известен като най-скъпият апартамент в света, той се намира на върха на 560-футов небостъргач. С изглед към чистите сини води на Средиземно море, Одеон Тауър разполага със собствен

360-градусов инфинити басейн, допълнен със самостоятелна водна пързалка.

Луксозният мезонет включва 38 000 квадратни фута пространство, разпределено на пет нива, с пет кухни, разположени на всеки етаж. Има дансинг, луксозна баня и дори няколко спални за персонала. Смята се, че паркомясто за имота струва около 330 000 долара.

Прогнозна стойност: 330 милиона долара
Фотокредит: Luxe
Four Fairfield Pond, САЩ

Семейство Хамптън е известно с това, че е изключително заможно, но чудесният дом на американския бизнесмен милиардер Айра Ренерт в италиански ренесансов стил, Four Fairfield Pond (наречен на прилежащия воден басейн в луксозния имот), го издига на следващото ниво. Една от най-скъпите къщи в Съединените щати, това е луксозно имение, предназначено за всеки, който лесно се отегчава, благодарение на обширните площи и безкрайния набор от съоръжения.

Освен 18-те бани и 21 спални, престоят тук включва достъп до

три плувни басейна, частно баскетболно игрище, боулинг зала с две ленти и театър със 164 места.

Известен е като един от най-големите домове в Съединените щати. Крайбрежният имот от 63 акра разполага също с 12 комина, частно кино, трапезария с дължина 28 метра и зала за билярд, два корта за тенис и скуош и собствен електроцентрала.

Four Fairfield Pond също има огромен гараж, в който може да паркира до 100 коли, идеален за колекция от най-скъпите коли в света.

Прогнозна стойност: 250 милиона долара
Фотокредит: Luxe
18-19 Кенсингтън Гардънс, Великобритания

Една от най-елитните улици в Обединеното кралство, цялата Кенсингтън Гардънс е известна с това, че е пълна с имоти на милионери, но 18-19 Кенсингтън Гардънс отвежда нещата малко по-далеч. Известно като Nour Palace, това нео-грузинско имение е закупено през 90-те години за пет милиона долара.

Години на реставрация, и инвестиция от 90 милиона долара, я превърнаха от изоставена, наполовина сглобена къща в мечтата на милионера, със стойност, която нараства експоненциално. Зашеметяващите стаи са изпълнени с традиционен чар, с поддържани градини около целия имот, на които да се насладите в топлите пролетни дни. Голяма част от луксозния имот, собственост на индийския стоманен магнат Лакшми Митал, е реновиран с помощта на

същия мрамор, използван за построяването на Тадж Махал

(оттук и прякора на имението Тадж Митал). Има фризьорски салон, закрит плувен басейн, СПА център, парни душове и сауни, както и паркинг за 20 автомобила.

Прогнозна стойност: 222 милиона долара
Фотокредит: Luxe
Имението Малибу на Бионсе и Джей Зи, САЩ

През 2023 г. влиятелната двойка Джей Зи и Бионсе закупиха най-скъпата къща в Калифорния – архитектурно минималистично чудо, без да пестят средства. Гледайки крайбрежието на Малибу, имотът-гигант се простира на над 30 000 квадратни фута. Струва на музикалните магнати 200 милиона долара. „Изгодна сделка“, като се има предвид, че къщата

първоначално е обявена за 295 милиона долара.

Но не само първокласното местоположение на имота (високо над Paradise Cove, с безпрепятствена гледка към океана и бреговата линия) и изключителният размер са отговорни за такава цена. Това също е архитектурното родословие на дома от световна класа. Проектиран от всепризнатия японски архитект Тадао Андо, облицованият с бетон комплекс разполага с огромни коридори, стъклени стени от пода до тавана и поддържани тревни площи.

Прогнозна стойност: 200 милиона долара
Фотокредит: Luxe
Елисън Естейт, САЩ

Милиардерът Лари Елисън не притежава само един имот, но неговото имение Елисън Естейт в японски стил може би е най-впечатляващото. Разположен в Уудсайд, Калифорния, този невероятен крайбрежен имот е такъв, който определено заслужава непрекъснато внимание. Всъщност това е колекция от къщи в един гигантски имот, заедно с

изкуствено езеро, чайна и баня.

Той е проектиран да се настани в заобикалящата го среда, с дизайн в стил хижа навсякъде и всички удобни, уютни кадифени дивани и камини, от които може да се нуждаете. Разположен в затворен комплекс, това е може би най-готината къща на езеро в света и създава сцена за релаксираща почивка.

Прогнозна стойност: 200 милиона долара

 

Актуално

Избрано за вас