Неизвестен купувач плати 10 млн. евро за футуристичния дом на Лагерфелд в Париж

Снимка: Architectual Digest

Неизвестен купувач плати 10 млн. евро за футуристичния дом на Лагерфелд в Париж

Снимка: Architectual Digest
Сподели

Купувач с неразкрита до момента самоличност е предложил 10 млн. евро за апартамента на покойния френски дизайнер Карл Лагерфелд в Париж и ще стане новият собственик на имота.

Той е участвал в търг с тайно наддаване. Общо с всички разходи по прехвърлянето на собствеността ще плати 11 млн. евро за жилището с изглед към река Сена, в което Лагерфелд живя 10 години.

Цената на сделката е почти

два пъти по-висока от първоначалната,

която е била 5,3 млн. евро.

Преди да бъде продадено жилището му, на няколко търга през 2021 и 2022 г. бяха продадени и лични вещи и принадлежности на дизайнера.

Снимка: Architectual Digest

Апартаментът се намира в сграда от 17-и век в Ке Волтер в историческия център на Париж. Освен към Сена – от него се разкрива и гледка към Лувъра.

Жилището от 260 кв.м. има

собствена гардеробна от 50 кв.м.

Обзаведено е от самия Лагерфелд „във футуристичен стил“.

Снимка: Architectual Digest

Един от най-известните световни дизайнери почина през февруари 2019 г., пише „Булевард България“. След смъртта му офисът му в Латинския квартал беше превърнат в книжарница и пространство за различни събития, които могат да бъдат посетени от всички жители и гости на френската столица.

Животът на Карл Лагерфелд съвсем скоро ще бъде разказана и в сериал, който се очаква да се появи през юни. Главната роля в него е поверена на актьора Даниел Брюл. Той разказва, че е дал най-доброто от себе си по време на снимките, но е много трудно да се превъплътиш в такъв „перфекционист и естет“.

Актуално

Избрано за вас