Зукърбърг харчи $270 млн. за луксозно имение с бункер

Снимка: TAYLOR HILL/GETTY IMAGES

Зукърбърг харчи $270 млн. за луксозно имение с бункер

Снимка: TAYLOR HILL/GETTY IMAGES
Сподели

Марк Зукърбърг е готов да хвърли 270 млн. долара за своя строго секретен комплекс на Хаваите, който включва множество имения и подземен бункер, пише Daily Mail.

39-годишният милиардер, основател на Facebook, и съпругата му Присила Чан купиха 110 акра бивша захарна плантация на острова през 2021 г. Така към луксозното имение на двойката бяха добавени още 5 260 910 кв.м на стойност 100 млн. долара.

Неговият проект за 270 млн. долара ще бъде една от най-големите лични конструкции. Разкошните домове ще включват

30 спални, 30 бани, конферентни зали, промишлена кухня

и множество асансьори. Сложна система от подземни тунели ще осигурява връзка между именията. Пътеката, която ще ги свързва се простира на 464 кв. м и разполага с жилищна зона, библиотека и авариен люк. Бункерът има шумоизолиращи врати от метал и бетон за защита срещу възможни заплахи, включително бомби.

Снимка: change.org

Зукърбърг и неговите щастливи гости няма да се налага да напускат комплекса по каквато и да е причина, тъй като имението разполага с източници на храна и вода, както и с всички удобства, за които човек би могъл да си помисли, пише БТВ.

На територията на името има фитнес зала, сауна, няколко плувни басейна, гореща вана, студен басейн и тенис корт. Особено уникална характеристика е площадката с 11 къщички на дървета, свързани с въжени мостове.

Невероятно луксозният хавайски имотен проект на Зукърбърг е пълен с противоречия, а обществото обвинява основателя на Facebook в „колонизиране на Хавай“.

Актуално

Избрано за вас