Мадона поддържа форма с ащанга йога и макробиотична диета

Мадона поддържа форма с ащанга йога и макробиотична диета

Сподели

Мадона изглежда толкова добре на 64 години, защото никога не спира да „мачка“ живота.

Кралицата на попа има тяло на професионален фитнес инструктор, а как поддържа форма на нейната възраст, е въпрос, по който са писани и книги.

Музикалната икона тренира 6 дни в седмицата, а от скоро в режима ѝ влиза и ащанга йога. Звездата обаче спазва строга макробиотична диета,

разкрива блогът, инспириран от най-продаваната поредица на Ню Йорк Таймс „Яж това, не онова“.

Вече 13 години певицата има своя верига фитнес центрове Hard Candy, кръстени на едноименния ѝ албум н от 2008 година.

Албум на Мадона е със статут на звукозаписно съкровище в САЩ

„Щастлива съм да споделя тренировките си с всички. Мисля, че е забавно да се събереш в една стая и да се потиш с хората“, според звездата пред Life & Style.

Отскоро Мадона прибавя към интензивната си тренировъчна програма и т.нар. ащанга йога – динамична практика, редуваща дълбоко разтягащи пози (асани) с пълно отпускане.

„Не съм родена с тялото на Жизел Бюндхен. Така че трябва да се потрудя за него“,

добавя Мадона, чиято програма понякога съчетавала аеробика, кръгови тренировки, интервални тренировки, танци, джогинг и пилатес.

„Винаги съм танцувала и съм се упражнявала. Харесва ми да поддържам нещата интересни, да шокирам тялото си“, продължава поп кралицата. Тя обяснява, че сесия ащанга йога може да продължи от час и половина до три часа на ден и това ѝ доста удоволствие. „Това е нещо като танц“, допълва певицата.

Мадона: Светът наказва смелите жени над 45

Колкото до диетата на Мадона, според Women’s Health Australia певицата спазва

макробиотична диета, създадена от японски философ през 90-те години на миналия век.

Звездата се придържа към пълнозърнести храни като кафяв ориз, овесени ядки и пълнозърнести макаронени изделия и хляб. Следващата част от диетата са зеленчуците и плодовете, а последната част е свързана с бобовите растения. Някои хора включват семена и ядки, както и риба и месо от време на време.

Що се отнася до алкохола, захарта и кофеина при макробиотичната диета те са забранени. Същото се отнася и за преработените продукти.

Фотокредит водеща снимка: Instagram

Актуално

Избрано за вас