Не си ти, когато си под стрес: 4 начина да се върнем в кожата си

Не си ти, когато си под стрес: 4 начина да се върнем в кожата си

Сподели

Как да се справим със стреса, препускайки по бясната магистралана на ежедневието си?  Проучване на Gallup International съвместно с „Кожа – платформа за психично здраве“  сочи, че поне двама от всеки петима българи са се срещали с психични заболявания като депресия, хранителни разстройства и др.

Водопадът от задачи и натискът, на който сме подложени у дома и в офиса,

често се оказва токсичен за енергията, мотивацията и концентрацията ни. Предлагаме ви четири начина, с които относително лесно бихте могли да се справите с пресата на напрежението от очакванията към вас.

Започнете деня с йога

Няколко минути йога сутрин преди впускане в поредния работен ден помагат за по-свежата мисъл, улесняват фокусирането и допринасят за спокойствието. Лесни пози като например „куче, гледащо надолу“ и „детска поза“ ще ви помогнат с регулирането на нивата на стреса и напрежението.

Медитирайте

Практикувайки медитация ежедневно помага за концентрацията. Отделяйки няколко минути на ден за потъване в блажена тишина може да развитие самосъзнанието, намали напрежението и безпокойството и да насърчи емоционалното благополучие.

Дишайте дълбоко

Това лесно упражнение може да ви помогне да контролирате сърдечния си пулс и да намалите стреса. Вдишайте за четири секунди, задръжте за седем и издишайте за осем с дихателната техника 4-7-8. Продължете този цикъл няколко пъти, за да отпуснете ума и тялото си.

Вземете си почивка

Почивките по време на работа, когато усетите, че започвате да „прегаряте“ са изключително полезни. Паузирайте за пет-десет минути, в които можете да се опитате да медитирате или просто да освободите мозъка си от натрупаното напрежение. Това ще ви помогне да се концентрирате по-лесно.

 

Автор: Десислава Василева

Актуално

Избрано за вас